Renato Usatii sustine ca mai multi politicieni se tem de revenirea lui Plahotniuc in Republica Moldova din cauza informatiilor pe care le detine acesta.

Publicat:14.01.2020, 18:03

Renato USATII, LIDER PN: „De intoarcerea lui Plahotniuc in Moldova se tem mai mult cei despre care Plahotniuc are informatii compromitatoare, decat insusi Plahotniuc.”

Totodata Usatii il sfatuieste pe Plahotniuc sa se intoarca in Moldova chiar daca acesta va fi arestat imediat.

Renato USATII, LIDER PN: „Il sfatui pe Plahotniuc sa se intoarca in Republica Moldova. Va fi retinut la intrarea in tara. Alta intrebare este ca Igor Dodon si alti politicieni nu vor categoric ca Plahotniuc sa se intoarca in Republica Moldova, chiar daca va fi retinut, pentru ca Plahotniuc va scoate la iveala unele informatii si Moldova va inebuni. Filat doar a promis ca " intr-o zi voi spune si va exploda toata tara". Spre deosebire de Filat, Plahotniuc va incepe sa-i ingroape pe multi, inclusiv pe Igor Dodon. Nu este exclus ca dupa arestarea lui sa mai fie cineva retinut .”

Vlad Plahotniuc a plecat din tara in luna iunie, imediat ce democratii au cedat puterea. Pe numele lui este pornit un dosar penal pentru de spalare de bani in proportii deosebit de mari.

Vladimir Plahotniuc si familia sa au fost plasati in lista persoanelor indezirabile pe teritoriul SUA. Anuntul a fost facut de Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo.