Un sir de critici au venit la adresa Maiei Sandu, dupa ce l-a numit pe Dorin Recean consilier prezidential in domeniul apararii si securitatii nationale. Mai multi politicieni o acuza pe sefa statului ca prin aceasta decizie ar aduce la conducerea tarii oameni din Partidul Liberal Democrat din Moldova. Responsabilii de la presedintie nu au comentat acuzatiile.

Publicat:05.02.2022, 20:21

Alexandru SLUSARI, FOST DEPUTAT AL PLATFORMEI DA:“O decizie gresita. Pericolul e ca domnul Recean a tolerat in perioada lui de ministru multe scheme, care au fost pornite de Filat, prealuate de Plahotniuc, de Dodon. Care este garantia ca aceste scheme nu vor reaprea? Nicio garantie.”

Fostul deputat al Platformei DA, Alexandru Slusari, o acuza pe Maia Sandu ca ar aduce la guvernare oamenii din anturajului fostului premier Vlad Filat. 

Alexandru SLUSARI, FOST DEPUTAT AL PLATFORMEI DA:“Domnul Recean face parte din trecutul Republicii Moldova, care a fost unul foarte dubios. Fost ministru al Afacerilor Interne in perioada cand s-a pornit masiv contrabanda din Transnistria cu tigari. Persoana care nu a avut cu ce sa se laude.”

Cu acuzatii la adresa Maiei Sandu a venit si liderul Partidului Schimbarii, Stefan Gligor, care a spus ca influenta lui Dorin Recean si implicarea acestuia in identificarea unor candidati in anumite functii s-a vazut si pana la numirea lui in aceasta pozitie.

Stefan GLIGOR, LIDERUL PARTIDULUI SCHIMBARII:“Comndamnam o astfel de numire, care va discredita si mai mult actuala guvernare. Va lovi institutia presedintiei, increderea in aceasta institutie. Consideram ca ar putea fi numita o alta persoana mai competenta, fara sa fi fost afiliata cu guvernarile din trecut."

Responsabilii la presedintie ne-au spus ca nu comenteaza acuzatiile.

Sorina STEFARTA, PURTATORUL DE CUVANT AL MAIEI SANDU:“Decizia doamnei presedinta este reflectata in decret. Criticile nu le comentam, este dreptul fiecaruia sa se expuna.”

Pe de alta parte, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, ne-a spus ca decizia Maiei Sandu este una corecta. 

Dumitru ALAIBA, DEPUTAT PAS:“Este o stire proasta pentru oliharhii fugari si pentru schemele care continua pentru o scurta perioada. Am vazut multe acuzatii nefondate. Este o decizie pe care oamenii au sa o judece peste ceva timp si eu cred ca a fost o decizie buna.”

Dorin Recean nu a fost de gasit astazi pentru a oferi o reacte. Decretul prin care Recean a fost numit si secretar al Consiliului Suprem de Securitate a fost semnat ieri de presedintele tarii, Maia Sandu. Recean a fost membru in cabinetul premierului Iurie Leanca, alaturi de Maia Sandu, care era atunci ministru al Educatiei. Functia de consilier prezidential a devenit vacanta, dupa ce Ana Revenco a fost numita ministru de Interne.