O eleva de 17 ani, care invata in Romania, a fost transportata cu un elicopter SMURD de la Iasi la Chisinau. Tanara a cazut de la etajul intai al unui bloc si a suferit o trauma la coloana vertebrala. Ea va fi supusa unei interventii chirurgicale.

Publicat:14.02.2020, 19:58

Elicopterul SMURD, venit de la Iasi, a aterizat pe stadionul Dinamo din capitala. Pe tot parcursul zborului, pacienta a fost supravegheata de medicii romani.

Am transferat o pacienta cu politraumatism, cu cadere de la inaltime, de la etajul 1. O pacienta din Republica Moldova. A fost transferata catre spitalul din Chisinau, pentru a fi supusa unei interventii chirurgicale.”

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, tanara de 17 ani a fost transportata la Institutul Mamei si Copilului. Responsabilii de acolo, insa, ne-au spus ca adolescenta a fost dusa, de fapt, la Insitutul de Neurologie si Nurochirurgie.

Reprezentantii de acolo nu ne-au raspuns la telefon ca sa ne spuna daca fata a ajuns la ei si in ce stare se afla. Intre timp, presa din Romania scrie ca o tanara din Moldova, care invata la un colegiu din Suceava, a cazut in gol de la etajul intai al caminului in care locuieste, dupa ce a incercat sa-si faca un selfie. Incidentul s-a produs acum patru zile. Responsabilii de la noi nu au putut sa ne confirme ca este vorba despre unul si acelasi caz.