O excursie mai speciala pentru un grup de copii de la o gradinita din capitala. Cei mici au mers intr-un sat, la o plantatie de vita-de-vie, si nu doar pentru a gusta roada din acest an, dar si a o culege. Initiativa apartine educatorilor, care spun ca in acest mod vor sa-i invete pe cei mici sa aprecieze munca. 

Publicat:07.10.2022, 20:22

Aventura celor mici a inceput dis-de-dimineata. Inarmati cu entuziasm si voie buna, acestia au pornit spre satul Negresti, raionul Straseni. Acolo ii astepta o plantatie de vita-de-vie cu struguri mari si suculenti, numai buni ca sa fie culesi.

“Ia uitati-va ce strugure mare!”

“Am venit impreuna cu colegii mei si am cules un cos plin de struguri.”

“Noi prima data am venit la vie sa culegm struguri. Si am un strugure din care pot sa mananc.”

Cei mici s-au pregatit ca la carte de aventura lor. Au luat de acasa cele mai mari cosuri si caldari, ca sa incapa cat mai multi struguri, iar ca munca safie cu mult spor, au pregatit si un cantec.

Natalia GINGA, REPORTER PRO TV: “O experienta de neuitat a fost si plimbarea cu aceasta camioneta. Si nu in cabina, ci in remorca, asa incat sa incapa cu totii.”

Ideea de a organiza o astfel de excursie apartine educatorilor.

Doina ADASAN, PSIHOLOG-LOGOPED, DIRECTOR GRADINITA: “Fac cunostinta cu lucrarile de pe camp, cu muncile oamenilor. Astfel, ei incep a aprecia si a empatiza munca. Copiii sunt mesajele vii ale viitorului si prin ei trebuie sa cream o Moldova frumoasa si prospera.”