O explozie puternica s-a produs noaptea trecuta in curtea unui bloc din sectorul Buiucani al capitalei. Incendiul a izbucnit la un garaj, in care erau depozitate mai multe butelii de gaz. Nimeni nu a avut de suferit, iar locatarii din preajma cred ca cineva a aprins focul intentionat.

Publicat:14.01.2020, 19:52

Bubuitura puternica a ridicat imediat in picioare locitorii blocurilor din preajma. Initial a avut loc e explozie usoara, apoi a urmat alta, care a făcut tandari geamurile cladirilor de alături. 

Daniela ANDREEV, REPORTER PRO TV: „Incendiul s-a produs in jurul orei 2 noaptea trecuta. Muncitorii de la intreprinderea responsabila spun ca in interior erau 6 butelii de gaz. Explozia a fost atata de puternica incat geamurile blocurilor din apropiere au fost facute tandari.”

„E ceva strasnic, eu nu am inteles deodata ca e cutremur sau ce a fost. Tocmai patul mi s-a cutremurat.”

„Bine ca eram mai incolo, dar cine stie unde zburam toti de aici. Iaca a stricat toate geamurile, nu trebuiau sa puna aceast garaj aici.”

Unii spun ca cineva ar fi dat foc intentionat depozitului.

„Butelii cu O2, la ce distanta stau de casele oamenilor? Eu mereu am spus ca daca se va ajunge la asta, va fi jale mare si iata poftim rezultatul. A fost incendiat.”

„Cineva a vrut sa faca rau si a dat foc. Este parerea mea, dar oamenii au avut de suferit, geamurile le-au fost sparte.”

Doua echipaje de pompieri au venit la fata locului ca sa stinga flacarile. Responsabilii sustin ca incendiul s-ar fi produs dupa ce niste oameni ai strazii au dat foc la niste hartii pentru a se incalzi.

Oamenii legii au pornit un proces penal pe acest caz.