O femeie ii acuza pe medicii de la Spitalul din Cahul ca nu au facut totul ca sa ii salveze tatal, bolnav de coronavirus. Acesta s-a stins din viata, iar fiica lui spune ca doctorii au dat dovada de neglijenta. Directorul institutiei nu ne-a raspuns la telefon pentru o reactie.  

Publicat:08.09.2020, 14:21

Galina PASCAL-GHIDION, FIICA:“M-am rugat tare la Dumnezeu macar putin sa il vad si l-am vazut si nu era ca in poze nu era ca ultima data cand l-am vazut. Ai fost marti la el si ai spus ca e totul normal, tu nu i-ai dat oxigen, nu ai facut ce a trebuit si sa nu dai vina pe coronavirus ca noi nu putem sa il ingropam normal, oameni buni!”

Femeia sustine ca tatal ei de 71 de ani  originar de Tartaulul de Salcie, Cahul ar mai fi trait ani buni daca ar fi scapat de aceasta boala. Ea crede ca medicii nu l-au ajutat cum se cuvine.  

Galina PASCAL-GHIDION, FIICA:“A venit mama si ti-a intrebat “totul e bine? Trebuie ceva? Si ai spus ca nu, e totul bine, unde e acel bine ca pana in seara l-ai dus in reanimare.”

Galina Pascal povesteste ca tatal ei a fost internat in spital pe 28 august si nu stie daca in acea seara a fost examinat. Ulterior el a fost testat la coronavirus, iar rezultatul a fost negativ. A fost efectuat si al doilea test, care a aratat pozitiv.

Galina PASCAL-GHIDION, FIICA:“De unde apare al doilea test pozitiv? Inseamna ca nu ati fost la postul de munca, cand a trebuit si in caz de urgenta, ca trebuia sa fiti acolo, inca nu ati facut testul cum trebuie. Am inteles ca l-ati facut seara, dar testul se face dimineata.”

Galina Pascal cere ca sefa sectiei terapie intensiva sa fie trasa la raspundere si sa isi dea demisia. Directorul Spitalului Raional Cahul nu a comentat deocamdata acest caz. Desi a vazut mesajul pe care i l-am trimis, el nu a venit cu un raspuns.