O fetita de noua luni a decedat ieri dupa ce a fost adusa la Spitalul din Straseni. Parintii cred ca micuta nu a putut fi salvata din cauza ca aparatul de oxigenare din institutie nu functiona bine. Administratia sustine ca nu este adevarat si ca medicii au facut tot ce le-a stat in puteri, dar nu au putut scapa cu viata copilul pentru ca a fost adus prea tarziu.

Publicat:06.07.2020, 19:57

Mama micutei sustine ca aceasta se simtea bine pe tot parcursul saptamanii, insa in ultimile doua zile a facut febra. Ieri cand, temperatura corpului a crescut brusc, ea a chemat ambulanta.

Tatiana, MAMA: “Am venit cu ambulanta, pe drum i-a pus oxigen, cum era palida, i-au pus oxigen si si-a revenit. Avea putina putere in maini. Am ajuns la spital, am fugit intre doua spitale. Acolo am dat copilul, mi-au spus sa ies afara, am asteptat doua ore, peste doua ore au iesit si mi-au spus ca copilul a decedat.”

Femeia sustine ca micuta a fost conectata la aparatele de oxigenare din institutie, insa acestea se deconectau periodic.

Tatiana, MAMA: “Au pus-o intr-o camera fara aparate, fara nimic, doar oxigen. Umblau de fiecare data la balonul cu oxigen si dadeau mai incet si mai tare si spuneau ca acesta da drumul si nu vine bine oxigenul. Au fugit dupa medici, dupa injectii. Dupa ce mi-au spus ca copilul a decedat, o doamna i-au spus la o asistenta sa cheme maine dimineata inginerul sa repare butoiul cu oxigen.”

Ulterior, medicii i-au spus ca micuta suferea de pneumonie acuta, insa Tatiana afirma ca a fost saptamana trecuta la medicul de familie, iar fetita era perfect sanatoasa.

Tatiana, MAMA: “Nu pot intelege cum in doua zile sa faca pneumonie acuta. Chiar acum marti am fost, medicul a ascultat-o mi-a spus ca totul e bine se auzea, nu avea muci, nu tusea, respira foarte bine si pe nas si pe gura.”

Iar directoarea institutiei ne-a spus ca copilul a fost adus intr-o stare extrem de grava si ca medicii au luptat pentru viata ei. Ea a negat ca aparatul de oxigenare nu ar functiona bine.

Olga CEAGLEI, DIRECTOAREA SPITALULUI RAIONAL STRASENI: “Copilul a supravetuit pana la o ora, 40,42 de minute. Totul a fost facut, copilul deja intr-o stare extrem de grava. Medicii din spitalul nostru au depus tot efortul, am facut tot ce a fost posibil.”

Serviciul de presa al Ministerul Sanatatii ne-a spus ca va reveni mai tarziu cu o reactie in acest caz.