O gradinita din Bacioi, care timp de aproape 30 de ani nu a functionat, si-a deschis ieri usile. Institutia a fost reparata din banii municipalitatii si a primariei din Bacioi, iar cu suportul Romaniei a fost cumparat mobilier. A fost schimbat acoperisul gradinitei si construite terenuri de joaca. 160 de copii o vor putea frecventa.

Publicat:21.01.2021, 21:00

Dupa mai bine de 27 de ani cat a fost inchisa, gradinita numarul 140 din comuna Bacioi si-a deschis din nou usile pentru copii. 

Ilie LEAHU, PRIMARUL COMUNEI BACIOI: “Erau nevoiti sa frecventeze alte institutii din afara comunei Bacioi, in municipiul Chisinau.”

Copiii s-au ales cu un cadou din partea ambasadorului Romaniei in Republica Moldova. 

“Sa ii rasplatim cumva pentru ca au rabdat frigul si discursurile plictisitoare ale oamenilor mari. Si sa le spunem sa se bucure de aceasta gradinita frumoasa.”

Desi era frig, cei mici s-au jucat pe terenul amenajat in curtea institutiei.

Gradinita a fost reabilitata in intregime. A fost schimbat acoperisul, iar blocul alimentar, salile de grupa si pavilioanele au fost renovate.

Daniel IONITA, AMBASADORUL ROMANIEI IN REPUBLICA MOLDOVA: “Evenimentul de astazi se inscrie intr-un program mai amplu derulat in ultimii ani de Guvernul Romaniei si as spune cu succes. Un program care a cuprins aproape o mie de gradinite pe intreg teritoriul Republicii Moldova.”

Pentru reabilitarea gradinitei s-au cheltuit circa 20 de milioane de lei, anunta primaria. 80 la suta din bani a alocat municipalitatea, iar restul a investit primaria Bacioi. A contribuit si Guvernul Romaniei cu aproape un milion de lei, pentru mobilier. Gradinita va fi frecventata de 160 de copii.