Mai multe persoane din Nagorno-Karabah au fugit din regiune, dupa ofensiva azera in regiunea separatista. Printre refugiati s-ar afla si moldoveni, potrivit unui reportaj din presa straina unde apare o femeie cu trei copii si spune ca este moldoveanca. Contactati de PRO TV, responsabilii de la MAEIE ne-au spus ca pana la ora actuala nu este nicio solicitare de asistenta, insa vor incerca sa afle care este situatia acolo.

Ultimul update: 28.09.2023, 10:26 Publicat:28.09.2023, 09:18

„Doua zile si doua nopti pe drum, fara mancare, nimic nu am reusit sa luam. Nu am avut cu ce sa hranesc copiii. Copilul este bolnav, recent a avut operatie la inima. A fost imposibil sa luam ceva, se auzeau explozii foarte puternice, am iesit repede. Nu sunt de aici, nu am rude, sunt moldoveanca. Am trei copii, nustiu ce o sa fac mai departe...” a declarat femeia. 

In acest sens, am solicitat o reactie de la MAEIE.

„Presupunem ca moldovenii de acolo au cetatenie dubla, MD-ARM, si in acest sens, Ambasadele nu pot acorda asistenta directa, doar la solicitare”, a mentionat purtatorul de cuvant, Igor Zaharov.

Peste 42 de mii de refugiati au sosit pana acum in Armenia din Nagorno-Karabah, anunta autoritatile armene. Au fost publicate imagini din satelit care arata miile de oameni care trebuie sa treaca coridorul Lacin, singura ruta care leaga Karabah de Armenia. Intre timp secretarul american Antony Blinken, a cerut Azerbaidjanului sa permita accesul ajutorului umanitar in regiune.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.