O plimbare in parc s-a transformat intr-o seara de cosmar pentru doi tineri din capitala. Acestia au fost batuti de sase indivizi. Una dintre victime a ajuns la spital, iar cealalta a primit ingrijiri medicale si nu a fost internata. Suspectii au fost retinuti, iar dupa audieri – lasati sa plece acasa, fiind cercetati in stare de libertate pentru huliganism.

Publicat:26.10.2019, 18:36

Anton povesteste ca in noaptea de joi spre vineri se plimba impreuna cu prietenul sau in parcul Catedralei. La un moment dat, de ei s-au apropiat sase persoane necunoscute.

Anton, VICTIMA: “Cineva a suierat, ei s-au apropiat si au inceput sa ne agreseze verbal, apoi dupa un schimb de replici au sarit la bataie. Eu am primit o lovitura si am cazut, iar pe el l-au batut acolo langa copac.”

Tanarul spune ca indivizii l-au batut pe amicul sau aproximativ 10 minute, iar in acest timp nimeni nu s-a apropiat de ei.

Mama baiatului de 20 de ani, care se afla acum la spital, sustine ca fiul ei a telefonat-o si i-a povestit ce i s-a intamplat.

Nadejda CRACIUN, MAMA UNEIA DINTRE VICTIME: “M-a sunat nici nu putea vorbi, mi-a spus ca l-au batut, apoi m-a sunat din ambulanta si mi-au spus ca se duce la urgenta”

Femeia a ramas socata cand a vazut in ce stare a ajuns feciorul ei.

Cu ochii in lacrimi, tatal baiatului ne-a spus ca va cere ca cei vinovati sa fie pedepsiti.

Nicolae CRACIUN, TATAL UNEIA DINTRE VICTIME: “Utati-va ce tare l-au batut si acum sunt urme de sange aici. El invata bine, vroia sa plece din tara, eu i-am zis sa ramana si uitati-va ce s-a intamplat in inima capitalei, nu mai am incredere in nimeni, in tara asta nimic nu-i in siguranta.”

Oamenii legii au retinut faptasii in acea seara, dupa ce tanarul care a primit o lovitura, dar nu a fost internat in spital, le-au povestit cum aratau si in ce erau imbracati. Cei 6 suspecti, dintre care doi minori de 16 ani, au fost audiati la inspectoratul de politie Buiucani, apoi lasati sa plece acasa. Parintii baiatului care a fost batut crunt sunt indignati ca acestia nu au fost plasati in arest pentru 72 de ore.

Oamenii legii nu ne-au explicat clar de ce banuitii au fost eliberati. Acestia sunt cercetati in stare de libertate pentru huliganism.

Ofiterul de urmarire penala ne-a declarat ca astazi nu se afla la munca si ca va reveni cu detalii dupa ce se vor aduna probe.