O profesoara de chimie din Causeni a ajuns cu arsuri la spital, dupa ce s-a stropit intamplator cu acid sulfuric. Femeia facea ordine, cand sticla cu substanta toxica a cazut si s-a spart. Alte 3 persoane s-au intoxicat si au avut nevoie de ajutorul medicilor.

Publicat:16.01.2020, 19:36

Nina Bocancea este profesoara de chimie de mai bine de 30 de ani. Femeia povesteste ca de Sfantul Vasile, in timpul pauzei, facea ordine in laborator. In timp ce stergea praful de pe cateva recipiente a atins intamplator o sticla cu acid sulfuric, care a cazut si s-a spart. 

Nina BOCANCEA, PROFESOARA DE CHIMIE: “- Din greseala am rasturnat o sticla cu acid sulfuric, a cazut jos si s-a spart aruncand stropi pe mine. Am iesit, am facut primul ajutor, nu s-a intamplat nimic grav, cat o arsura la mana. Am peste 30 ani de experienta, dar asa din greseala, a fost un accident.”

În urma incidentului, încă 3 persoane, o alta profesoara, o laboranta și o femeie de serviciu, au avut de suferit și au ajuns la spital. Acestea s-au intoxicat, spun medicii. 

„-Pacienta a fost internata pentru tratament in sectia traumatologie si pana la moment urmeaza tratament. Starea ei este de gravitate medie. Alte 3 paciente s-au adresat in ziua urmatoare, cu diagnostice de intoxictie cu vapori de acid.”

Ulterior, la etajul trei unde a avut loc incidentul nu au mai avut loc ore, iar elevii au fost mutați în clasele de la etajul unu și doi. 

“Elevii fireste ca nu au avut de suferit, in ziua de ieri fara ca sa stim ca asta este toxic noi am blocat accesul la etajul 3 si am intreprins masurile adecvate. ”

Au fost sesizati specialistii de la Centrul de Sanatate Publica din Causeni, dar și de la Directia Situatii Exceptionale, care au mers la școala, pentru a intreprinde masuri de lichidare a unor eventuale consecinte.

“La fata locului au intervenit echipa de interventie din cadrul unitatii salvatori si pompieri Causeni. Au fost echipati corespunzator pentru a proteja organele respirtorii si ale pielii, au fost efectuate lucrari de inlaturare si neutralizare a substantelor chimice.”

Totodata, în urma incidentului toți profesorii și cei din personalul tehnic au fost intruiti încă o data despre normele de siguranța.