Masina primariei din satul Negureni, Telenesti, a luat foc noaptea trecuta si a ars in totalitate. Paznicul a observat flacarile si a chemat politia. Oamenii legii au pornit o ancheta pentru a afla cauza izbucnirii flacarilor. Primarul presupune ca cineva ar fi provocat incendiul din cauza unor decizii luate de Consiliul Local.

Publicat:23.05.2020, 15:00

Paznicul primariei ne-a povestit ca masina a luat foc in jurul orei doua noaptea. Imediat a alertat politia.

Ilie RUSU, PAZNICUL PRIMARIEI NEGURENI: “Am inceput a stinge, am sunat politistii care s-au dus la chemare. Apoi au venit si ei si ne-au ajutat sa stingem. Avem fantana pe teritoriu, cu caldarile am adus apa.”

Ulterior, la fata locului au ajuns si pompierii, care au stins incendiul. A venit si primarul comunei Negureni, Ion Popa, care presupune ca cineva ar fi pus focul intentionat.

Ion POPA, PRIMARUL COMUNEI NEGURENI: “In opinia mea, un scrutcircuit era imposibil, pentru ca acea masina nu a fost pornita de mai bine de jumatate de an. Ramane doar varianta incendierii intentionate.”

Se intampla dupa ce ieri Consiliul Local a votat abrogarea a doua decizii din anii 2014-2018 care, potrivit primarului, au stat la baza instrainarii ilegale a zeci de hectare de teren.

Ion POPA, PRIMARUL COMUNEI NEGURENI: “Prin deciziile din ultima perioada pe care le-am luat, in special cele de ieri, am deranjat interesele anumitor persoane. Acest eveniment cu incendierea a avut loc indata dupa ce a fost chemata grupa operativa. Ei ne-au spus ca au primit o solicitare, dupa care s-a produs incendierea.”

Politia a pornit un proces penal pentru a stabili toate circumstantele.

Elena BAETRAU, OFITER DE PRESA, IP TELENESTI: “Automobilul se afla parcat din luna ianuarie. Nu se cunoaste in ce circumstante a luat foc automobilul.”

Partidul Actiune si Solidaritate, din care face parte primarul de la Negureni, a reactionat. “Condamnam aceste actiuni ilegale in stil mafiot. Nu excludem ca ele au ca scop intimidarea primarului Ion Popa”, se arata in comunicatul emis de ei.