Deputatul Oazu Nantoi afirma ca Igor Dodon este o persona non grata atat la Bucuresti, cat si la Kiev, iar Zinaida Greceanii isi exercita functia de presedinte al Parlamentului in interesul lui Dodon si a PSRM. Declaratiile au fost facute in timpul sedintei plenare a Parlamentului.

Publicat:06.12.2019, 12:56

Oazu NANTOI, DEPUTAT PLATFORMA PAS: „In cazul Romaniei aceasta este o consecinta fireasca a politicii grosolane de instigare o romanofobiei in societatea moldoveneasca. Cat priveste Ucraina situatia este mai grava, problema consta nu doar ca acesta a recunoscut public legitimitatea anexarii peninsulei Crimeea de catre Federatia Rusa. Un factor care ii atribuie importanta in fata Kremlinului este angajamentul lui de a promova acest Kozac 2. Asta inseamna ca Igor Dodon nu numai s-a angajat sa subjuge Republica Moldova intereselor ruse, dar si sa pregateasca o lovitura in spate pentru Ucraina.”

Acesta mai afirma ca Zinaida Greceanii isi foloseste functia in interesul lui Dodon si PSRM, dar in detrimentul intereselor nationale ale Republicii Moldova.

Oazu NANTOI, DEPUTAT PLATFORMA PAS: Mult mai grav este ca dna Greceanii premeditat oripileaza comunicarea interparlamentara cu aceeasi Ucraina, facand abuz de functia pe care o detine.

In ziua de 29 octombrie curent dna Greceanii primeste o invitatie oficiala din partea lui Dmytro Razumkov de a lua parte la a 12-a sesiune anula a Adunarii Parlamentare a GUAM la nivel de presedinti de parlament. Insa dna Greceanii nu a participat. Acest comportament constituie o ofensa la adresa Ucrainei.”

Spre final, Oazu Nantoi spune ca Greceanii distorsioneaza contactele externe ale Parlamentului Republicii Moldova in detrimentul intereselor nationale, ofensand tara vecina.