Iarna a dus animalele de la gradina zoologica din capitala la adapost. Papagalii, maimutele si crocodilul au fost dusi in incaperi mai calduroase, iar ca sa suporte mai usor frigul, ingrijitorii le-au schimbat si meniul.

Publicat:15.12.2019, 19:28

Papagalii, care dau culoare gradinii zoologice, au fost dusi deja in incaperile pregatite din timp pentru sezonul rece. La un loc calduros a ajuns si crocodilul.

Olga IUZVAC, SEFA SECTIEI PLANIFICARE STRATEGICA:”Au fost mutate pentru perioada rece a anului in niste voliere amenajate special, care pot sa le ofere conditii mai calde, de care ele au nevoie, temperaturi mai inalte care se creeaza prin lucrul becurilor infrarosii care emana multa caldura, este incalzita podeaua.”

Schimbari s-au facut nu doar in custile vietuitoarelor, ci si in meniu. Portiile vor fi marite si mai bogate in vitamine, pentru ca animalele sa indure mai usor frigul.

Olga IUZVAC, SEFA SECTIEI PLANIFICARE STRATEGICA: ”Ratia de alimentare se mareste aproximativ cu 10 procente.”

Lupii, camilele si zebrele sunt mai rezistente la ger, iar ursii deja nu se mai vad afara.

Olga IUZVAC, SEFA SECTIEI PLANIFICARE STRATEGICA:“Unde zice ca ursii sunt in hibernare sau despre animalele rezistente la frig.”

In perioada rece a anaului, numarul vizitatorilor scade. Totusi acesti doi tineri au venit din regiunea transnistreana pentru o plimbare la zoo. Spun ca nu au mai fost aici din copilarie si ca multe s-au schimbat.

”Mie imi place. Am vazut tigrul si leul.”

“Am vazut cativa vulturi, tigrul, leul. S-a schimbat foarte mult, a devenit totul mai mare, mai interesant, mai curat.”

Gradina zoologica din capitala adaposteste peste o mie 600 sute de specii de pasari si animale.