Parlamentul a desemnat sapte membri ai Consiliului de supraveghere si dezvoltare al furnizorului national de servicii media. Candidatii au fost propusi de Fractiunea parlamentara ”Partidul Actiune si Solidaritate”, Fractiunea parlamentara a Blocului Comunistilor si Socialistilor si de organizatiile societatii civile. Un proiect de hotarare in acest sens a fost aprobat cu votul a 81 de deputati.

Publicat:25.11.2021, 16:57

Astfel, pe un termen de sase ani, au fost numiti in functia de membru al Consiliului de supraveghere si dezvoltare al furnizorului public national de servicii media urmatorii candidati: Arcadie Gherasim, Sergiu Stanciu, Corneliu Popovici, Aurelian Danila, Loretta Handrabura, Cristian Jardan si Irina Matenco.

Potrivit legislatiei, Consiliul de supraveghere si dezvoltare al furnizorului public national de servicii media este format din sapte membri, trei propusi de fractiunile parlamentare si patru inaintati de organizatiile societatii civile. Membrii sunt numiti in functie cu votul majoritatii deputatilor alesi.