Partidul Socialistilor a dat in judecata postul PRO TV Chisinau si pe jurnalista Lorena Bogza. Motivul invocat in cererea trimisa in instanta este ca la o emisiune In Profunzime, la care s-a discutat despre dosarul Bahamas, ar fi fost facute afirmatii defaimatoare, in lipsa unei decizii a instantei. PRO TV considera ca nu exista temei ca postul sa fie actionat in judecata si este o incercare de intimidare in pragul campaniei electorale. 

Publicat:10.09.2020, 20:17

"Acum trecem la subiectul, pentru care ne-am intalnit, ca sa vedem drumul banilor din Bahamas in 2016 pentru Partidul Socialistilor."

 "In cazul in care se demonstreaza ca banii acestia, ilegali, au fost folositi pentru campania prezidentiala si presedintele Dodon a castigat, ce se intampla?"

Anume despre aceste fragmente din emisiunea In Profunzime, Partidul Socialistilor spune ca sunt actiuni defaimatoare si “o incalcare deliberata a prezumtiei nevinovatiei” in conditiile in care “nu exista o decizie adoptata care ar permite diseminarea informatiei in mod univoc si cert, publicul fiind indus in eroare asupra veridicitatii si irevocabilitatii celor expuse in emisiune.”

CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA: “Este o incalcare deliberata a prezumtiei nevinovatiei. Nu exista o decizie adoptata care ar permite diseminarea informatiei in mod univoc si cert, publicul fiind indus in eroare asupra veridicitatii si irevocabilitatii celor expuse in emisiune.”

Reprezentantii Partidului Socilistilor au refuzat sa discute cu reporterii PRO TV despre chemarea in judecata. Deputatul Vlad Batrancea a spus ca nu stie despre ce este vorba.  

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: “Ce fel de cerere? Cine a atacat PRO TV?... ”

Vasile BOLEA, DEPUTAT PSRM: "Uitati-va in incheiere."

DECLARATIA PRO TV CHISINAU: "PRO TV considera ca aceasta actiune are ca scop intimidarea echipei de jurnalisti ai televiziunii, in pragul campaniei electorale, de catre Partidul Socialistilor din Republica Moldova, aflat la guvernare. Consideram ca nu exista temei legal care sa justifice actionarea postului nostru in judecata."

La emisiunea din 30 aprilie s-a discutat despre dosarul initiat pentru spalare de bani din Bahamas prin intermediul firmei „Exclusiv Media” a socialistului Corneliu Furculita.  

Dosarul “Bahamas” a fost pornit in toamna anului trecut dupa ce deputatul platformei DA Iurie Renita a prezentat anumite documente despre care a spus ca ar demonstra ca persoane din anturajul PSRM ar fi primit, din Bahamas, prin firme off-shore, un milion si jumatate de euro, bani care ulterior, ar fi fost utilizati in campania pentru prezidentialele din 2016. Zilele trecute, Procurorul General a declarat ca pana acum au fost audiate 29 de persoane, printre care trei deputati ai PSRM – Corneliu Furculita, Vladimir Odnostalco si Vasile Bolea.