Partidul Socialistilor din Republica Moldova au sustinut un briefing de presa. Subiectele aduse in discutie se axeaza pe problemele actuale si proiectele pe care si le propun sa le implementeze in acest sens.

Publicat:04.02.2020, 13:38

Vladimir GOLOVATIUC, DEPUTAT PSRM: „Chemam toate fractiunile parlamentare pentru sustinerea initiativelor legislative ale presedintelui si Guvernului Chicu cu privire la imbunatatirea vietii oamenilor si la rezolvarea problemelor economice.”

Acesta a vorbit si despre proiectele ce tin de rezolvarea problemelor in sectorul exporturilor, economiei. „Anul trecut preturile la legume au crecut cu 20 de procente.

Premierul Chicu va monitoriza cresterea preturilor. O alta crestere de preturi care a fost una de rezonanta in randul cetatenilor a fost cea a carburantilor. Guvernarea propune introducerea unor preturi limita la carburanti”, spune Golovatiuc.

Ce tine de domeniul businessului mic si mijlociu, socialistul a spus ca PSRM va veni cu niste proiecte de lege in acest sens pentru a imbunatati situatia economica si sociala.

Petru BURDUJA, DEPUTAT PSRM: „Primul lucru solicitat este crearea unor platforme de rezolvare a problemelor cu participatea organelor, inclusiv in sectorul real al economei. Este vorba despre implementarea thehnologiilor IT.

Crearea unor burse digitale specializate pentru produsele agricole speciale. Producatorii agricoli deseori sunt nevoiti sa-si vanda productia la un pret ireal.

O alta prioritate este reglementarea materialul semincer si a ingrasamintelor. Aceste deseori sunt vandute la un pret mult mai mare, pana la 30%.”

Socialistul Oleg Lipskii a spus ca reprezentantii partidului vor veni cu mai multe initiative legislative ce tine si de domeniul transporturilor, dar si ecologia din ramura transportului.