Mai multi tineri care zilele trecute s-au intors din Turcia, unde ar fi fost trimisi de partidul Sor ca sa fie instruiti cum sa provoace dezordini in masa in timpul protestelor, s-au trezit astazi cu mascatii la usa. Ofiterii au efectuat perchezitii la domiciliile acestora si acasa la alti banuiti in dosarul ce vizeaza pregatirea dezordinilor in masa, pornit in toamna anului trecut. Peste 11 mii de dolari au fost ridicati in urma descinderilor.

Ultimul update: 10.03.2023, 16:43 Publicat:10.03.2023, 16:43

Descinderile au avut loc in aceasta dimineata in capitala si in nordul tarii. Potrivit oamenilor legii, au fost perchezitionate domiciliile mai multor barbati cu varste cuprinse intre 23 si 50 ani, anterior judecati pentru escrocherii, trafic de droguri si furturi. Printre acestia sunt si persoane care recent au revenit din Turcia, unde au participat la instructaj pentru provocarea dezordinilor in masa si opunerea rezistentei fata de fortele de ordine, folosirea articolelor pirotehnice si aplicarea armei, in timpul protestelor ce urmeaza a fi organizate. Indivizii ar fi fost trimisi in Turcia de partidul Sor.

„-Ai dus pasaportul?
-Da.
-Vineri zburam, la ora 7:40.
-Trebuie sa fim mai devreme?
-Da. Vineri zburam 100 de procente. La 6 trebuie sa fim la aeroport. O sa mergem toti odata. 01:37 Inapoi o sa fim luni, la ora 11 si jumatate. In weekend, ia-ti slipuri, o sa inotam. 02:10 Nu trebuie sa fie vizibil ca toti zburam fara bagaje, eu o sa iau o valiza si o sa fiu aparte.”

Perchezitiile au vizat si persoane care la protestul din 28 februarie au aplicat forta fata de oamenii legii si au blocat traficul pe soseaua Cricova-Chisinau.

„Ti-am dus, am tipat si am venit acasa. 
-Ti-au dat bani?
-Ei la toti dau.”

Astazi partidul Sor nu a venit cu o reactie, anterior insa, fugarul Ilan Sor a recunoscut ca a organizat un sejur in Turcia pentru un grup de tineri, dar a negat ca ar fi fost pregatiti pentru destabilizari. 

In urma descinderilor, oamenii legii au ridicat 11 mii de dolari si 400 de euro destinati organizarii dezordinilor in masa, dar si catuse, substante cu miros specific de marijuana si mai multe telefoane, anunta politia. Banuitii nu au fost retinuti, dar vor fi citati pentru audieri. Si in toamna anului trecut, procurorii au efectuat descinderi in acest dosar. Atunci, au fost retinute mai multe persoane, iar procurorii au ridicat 380 mii de lei in timpul perchezitiilor. Daca vor fi gasiti vinovati, suspectii risca pana la 8 ani de inchisoare.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.