Trei detinuti, dar si alte trei persoane aflate in libertate, printre care si doua femei, au format un grup infractional si cereau bani de la colegii de celule. Acestia le promiteau detinutilor ca ii vor ajuta sa fuga din inchisoare. Actualmente, o persoana a fost retinuta, cei trei detinuti sunt cercetati in arest si doua persoane sunt cercetate in libertate.

Publicat:17.09.2020, 12:12

Potrivit politiei, gruparea activa inca din luna ianuarie 2019. Membrii acesteia, inclusiv inculpatii, deja au trecut la santaj pentru a obtine banii.

Totul a iesit la iveala dupa ce un membru al grupului, anterior judecat, impreuna cu alte persoane, prin inselaciune a primit in mai multe transe bani in valuta nationala si straina, cauzand victimei un prejudiciu in suma de 359 617 lei. 

Astfel, in cadrul masurilor speciale de investigatii au fost acumulate probe ce demonstreaza vinovatia indivizilor in cel putin 3 cazuri de escrocherie. Politistii au mai stabilit ca fiecare membru al gruparii avea rolul sau (recrutor, organizator, executor, beneficiar).

Totodata, oamenii legii au facut perchezitii in penitenciarele nr.13 din Chisinau si nr.15 din Cricova, dar si la domiciliile complicilor aflati la libertate. In celulele detinutilor, au fost gasite si ridicate mai multe obiecte interzise, cum ar fi: telefoane mobile, cartele SIM, routere wifi, carnete cu inscriptii si alte obiecte interzise, din continutul carora vor fi extrase informatii utile urmaririi penale.

La domiciliile persoanelor suspecte, politistii au ridicat bani, telefoane mobile, stampile, acte confirmative privind transferuri bancare, munitii si alte obiecte.

Politia mentioneaza ca o parte din bani au fost introdusi in circuitul ilegal al drogurilor, fiind consumatori si distribuitori.

In acest caz, a fost pornita o cauza penala pentru escrocherie in proportii deosebit de mari. Daca vor fi gasiti vinovati, faptasii risca de la 8 la 15 ani de inchisoare.