Peste 8000 de lei a platit primaria pentru un cos de gunoi din cele 50 recent instalate de pe bulevardul Stefan cel Mare. In timp ce trecatorii se ingrozesc cand aud cati bani s-au cheltuit, autoritatile se justifica, spunand ca tomperoanele sunt de calitate si dintr-un material antivandal. Un fost consilier municipal sustine ca nu este asa si ca o parte din bani se duc in buzunarul autoritatilor.  

Publicat:19.12.2020, 18:14

Locuitorii captalei au observat urnele moderne care au aparut pe bulevardul Stefan cel Mare. Pretul de 8000 de lei pentru una i-a idignat pe trecatori.

“O nu, e scump, atunci nu ne mai place.”

 “Foarte scump, mai bine ar cheltui pentru altceva. Mai bine le-ar da unor copii care au nevoie de ceva, sunt bune si care au fost.

Cred ca trebuie sa puna bani undeva si ne spun ca atat costa.”

Pe aceasta femeie, pretul pentru un cos a lasat-o cu gura cascata.

"Fara comentarii.

Sunt niste fleacuri. E foarte mare. Urna nu trebuie sa fie asa. Prea mult loc ocupa, nu este estetica. “

Mai bine asa, decat altele din care curge toata mizeria pe jos, sunt comode?

“Clar ca nu trebuie de cheltuit asa bani, e o greseala. Atatea lucrari se fac in plus.

 Bani spalati de toti talharii astia.”

Seful Directiei Locativ Comunale ne-a spus ca urnele au fost aduse din Marea Britanie si sunt facute dintr-un material antivandal si care nu arde.

Ion BURDIUMOV, SEFUL DIRECTIEI LOCATIV COMUNALE: “Aceste urne sunt de trei ori mai mari, sunt calitative si sunt pentru artera principala a orasului.  Majoritatea oaspetilor care veneau  la Chisinau ne atentionau ca urnele au o capacitate mica si in jurul lor se forma gunoiste.”

 Valeria CAPRA, REPORTER PRO TV: "La fiecare intersectie de pe bulevardul Stefan cel Mare a fost instalat un cos de gunoi modern. 50 la numar sunt in total pe intreg bulevardul.”  

Fostul consilier municipal din partea Partidului Nostru, Ilian Casu spune ca autoritatile de la primarie au cheltuit 450 de euro pentru un cos de gunoi, iar o parte din bani ar fi ajuns in buzunarul cuiva.

Ilian CASU, VICEPRESEDINTE PARTIDUL NOSTRU: “Calculul l-am facut in baza declaratiei lui Ion Burdiumov, mana dreapta a lui Ceban, cel care cumpara terenuri de joaca, urne din banul public municipal. 50 de euro este profitul firmei moldovenesti, alti 50 sunt cheltuielile de transport, ajungem la 350 de euro, e un pret mare.”

Seful Directiei Locativ Comunale neaga acuzatiile lui Casu.

Ion BURDIUMOV, SEFUL DIRECTIEI LOCATIV COMUNALE:  "Domnul Casu, daca are alte informatii sa se adreseze cu o cerere catre organele de urmarire penala, sa invetigheze acest caz.”

Cosurile au fost livrate din Marea Britanie de un agent economic. Am incercat sa luam legatura cu firma dar nu ni s-a raspuns la telefon. Potrivit autoritatilor suma pentru cele 50 de cosuri depastete 400 de mii de lei, bani cheltuiti din bugetul municipalitatii. Totodata, pana la sfarsit de an vor mai fi instalate alte 250 de cosuri mai mici, iar pretul lor va fi in jumatate.