Gata cu procesele verbale întocmite pe hârtie șoferilor care încalcă regulile de circulație. Autoritățile vor să digitalizeze procesul și să introducă semnătura olografă. Astfel, șoferii vor semna documentul privind constatarea încălcării direct pe tableta inspectorilor de poliție.

Publicat:04.09.2024, 10:39

Adrian EFROS, MINISTRUL DE INTERNE:  „La momentul actual inspectorii de poliție pot completa procese contravenționale pe hârtie, în mod obișnuit sau prin mijloace electronice și la printerele mobile aceste procese contravenționale sunt printate și semnate de cetățeni.”

Timpul de întocmire a procedurii, așa cum este în prezent, manual, este de 15-20 de minute afirmă autoritățile, iar după implementarea semnăturii olografice va fi redus până la 2 minute.

Adrian EFROS, MINISTRUL DE INTERNE:  „Noi ne dorim să simplificăm aceste proceduri și să digitalizăm procesul în întregime. Astfel procesul verbal va fi întocmit pe tableta pe care o are ofițerul în stradă sau în timpul exercitării obligațiunilor și contravenientul va semna olograf acel proces verbal pe dispozitivul electronic.”

Modificările la Codul Contravențional în sensul aplicării semnăturii olografice pe dispozitive electronice au fost aprobate de Guvern și urmează să fie votate și de Parlament, după care vor intra în vigoare.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.