Politistul care nu a acordat prioritate unui copil pe trecerea de pietoni din fata scolii din Ialoveni, unde o fetita a fost lovita mortal, va fi identificat si sanctionat. Oamenii legii s-au autosesizat dupa ce momentul a fost surprins de echipa Pro TV. Asemenea cazuri au loc zilnic in capitala, asa ca pietonii trebuie sa fie cu ochii in patru atunci cand traverseaza strada la zebra.

Publicat:19.12.2019, 18:13

Oamenii legii din Ialoveni au pornit o ancheta de serviciu pentru a stabili cine era la volanul masinii de politie, care ieri nu a acordat prioritate unui copil.

Asemenea cazuri pot fi surprinse zilnic si in capitala, in locuri unde trecerile de pietoni sunt marcate cu rosu. Nici denivelarile nu ii opresc pe unii soferi. In cele mai dese cazuri ei nu reduc din viteza si le ocolesc, intrand pe contrasens. 

Desi in fata liceului “Stefan cel Mare” sunt instalate indicatoare de limitare a vitezei si cele care avertizeaza ca in zona sunt copii, unii conducatori auto par ca nu le vad.

Aceeasi situatie este si la liceul “Alexandru Ioan Cuza” din cartierul Posta Veche. La unica trecere in apropiere de scoala copiii sunt nevoiti sa astepte.

Am surprins si cazuri in care pietonii au inceput sa traverseze strada, dar soferii si-au continuat nestingherit drumul.

Asa ca parintii spun ca isi fac griji pentru siguranta copiilor.

Serviciul de presa al inspectoratului General de Carabinieri ne-a spus ca, doar dimineata, carabinierii patruleaza in preajma trecerilor de pietoni de la 14 scoli din capitala. Acestea au fost selectate dupa fluxul mare de elevi.

Iar Proiectul national „Bunici Grijulii”, menit sa asigure securitatea copiilor in drum spre scoala, a fost stopat din lipsa de voluntari. Acum doua zile, o fetita de doar noua ani a fost lovita mortal de un camion pe trecerea de pietoni din fata scolii de arte din Ialoveni. Astazi copila a fost inmormantata.

Acum doi ani, dupa un accident la fel de cumplit, cand o mama si fetita ei de sapte ani au fost ucise pe o trecere de pietoni din Telenesti, PRO TV a cerut ca autoritatile sa ia atitudine. In cadrul campaniei Ucigasi pe treceri de pietoni am cerut ca soferilor care nu acorda prioritate pe treceri sa le fie suspendat dreptul de a conduce si sa fie amendati, dar autoritatile nu au dat curs solicitarii noastre. Iar tragediile continua sa se produca.

Numai in primele 11 luni ale acestui an, peste 400 de persoane au fost lovite pe trecerile de pietoni din Moldova, 11 dintre ele au murit.