I.S. Posta Moldovei anunta ca receptioneaza trimiteri internationale si expediaza colete si scrisori spre 37 de destinatii.

Publicat:03.06.2020, 09:08

Astfel, pana la data de 10 iunie se permite receptionarea tuturor categoriilor de trimiteri postale cu destinatia Franta, iar cele spre Irlanda si Israel pana la 12 iunie 2020.

Cei care preconizeaza sa expedieze colete sau scrisori, catre Germania, Argentina, Belgia, Brazilia, Cehia, China, Сoreea de Sud, Croatia, Danemarсa, Egipt, Elvetia, Estonia, Finlanda, Hong Kong, India, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Mexic, Norvegia, Olanda, Portugalia, Senegal, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Thailanda, Turcia, Uruguay si Vietnam sunt asteptati pentru depunerea acestora la oficiile postei pana la data de 8 iunie 2020.

Saptamana precedenta, I.S. Posta Moldovei a reusit sa primeasca o cantitate de circa 2000 de kg de trimiteri internationale pe cale terestra. In urma colaborarii cu Ukrposhta, din Ucraina si Rusia au ajuns circa 650 de kg, iar prin intermediul CN Posta Romana - aproximativ 500 de kg din Romania, Bulgaria, Franta, Marea Britanie, Macedonia, Portugalia si Serbia.

Totodata, pe 1 iunie au ajuns 730 de kg de trimiteri internationale din Singapore si SUA pe cale aeriana.

Destinatarii vor fi informati despre sosirea trimiterilor in oficiile postale prin doua metode: expedierea unui mesaj de informare destinatarului, in cazul, in care pe colet va fi indicat numarul de telefon al acestuia, sau prin expedierea la adresa beneficiarului a unui aviz de primire.