Preotul, filmat acum trei saptamani cum taraste pe asfalt un caine legat de masina, s-a apucat sa adune maidanezii din Anenii Noi. Astazi, el a prins un patruped si a incercat sa gaseasca o alta metoda pentru a-l transporta. A sunat la politie, care l-a directionat la azilul pentru animale, dar responsabilii de acolo au refuzat sa vina dupa caine. Parca justificandu-si cruzimea de care a dat dovada anterior, Valuta spune ca autoritatile nu-si indeplinesc sarcinile si nu stie cum sa actioneze in asemenea cazuri.

Publicat:15.08.2019, 21:05

“- Eu nu voi face nimic. Veniti si luati cainele. 

- Ascultati, eu nu am masina. Sa vin sa platesc eu masina? La revedere.”

Este discutia pe care Ghenadie Valuta a avut-o cu o responsabila de la azilul de animale din Anenii Noi, in aceasta dimineata. Preotul spune ca a vazut un caine vagabond, care se plimba nestingherit in centrul orasului. 

“Mergem la lucru si a sarit la trei femeie, pe drum la copii. Am sunat la politie. ”

“Merge o femeie, s-a speriat. 

” - S-a napustit la o femeie. Cainele e mare, poate sari la copii.”

Din acest motiv, Ghenadie Valuta spune ca a incercat sa prinda patrupedul.

Ghenadie VALUTA, PREOT: ”Am sunat dimineata la politie, dl politist mi-a spus sa sunt la clinica veterinara. Acolo mi s-a spus sa sun la dna cu azilul de caini. Intr-un mod agresiv verbal a refuzat.”

Incercand parca sa-si justifice gestul de acum trei saptamani, cand a legat un caine de masina si l-a tarat pe asfalt, Valuta spune ca autoritatile nu-si fac bine munca si paseaza responsabilitatea de la unul la altul. La polul opus, responsabilii de la azil spun ca nu au masina pentru a prelua cainii. 

Ludmila, PROPRIETARA AZILULUI DE CAINI: “ - Sunt medic veterinar de o viata. Copiii sunt cei care ii provoaca pe caini. Acesta e un azil privat, din banii mei l-am facut.”

Ghenadie VALUTA, PREOT:”Mie imi ramane numai sa-l leg de masina, iar ma fotografiaza si zic ca… Deplasatii, aparatori ai animalelor cum o sa interpreteze.”

Ghenadie Valuta mai spune ca orasul e plin de caini vagabonzi. 

Uite a inconjurat femeia, dar putea fi un copil.

Preotul spune ca va ingriji animalul pana cand cineva va veni sa-l ia. Scandalul, in care este implicat Valuta, a izbucnit la sfarsitul lunii iulie, cand acesta a fost filmat cum a legat un caine de masina. El a fost oprit de cativa martori, care au sunat la politie. Parintele sustinea atunci ca nu avea viteza si ca animalul nu a suferit.