Un cutremur cu magnitudinea 5,4 s-a produs luni, la ora 17.40, în zona Vrancea-Buzău, România. Potrivit presei române, seismul este cel mai puternic din acest an. Institutul de Geologie si Seismologie anunță că pe teritoriul Republicii Moldova cutremurul a fost resimțit cu intensitatea de circa 4,5 grade.

Publicat:16.09.2024, 18:41

Seismul a avut loc la adâncimea de peste 126 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 56 km de Buzău, 58 km de Sfântu-Gheorghe, 59 km de Brașov, 67 km de Focșani, 69 km de Ploiești.

ISU București-Ilfov: Pot urma replici

Ministerul de Interne din România a anunțat că pompierii fac verificări în teren pentru a identifica posibile pagube materiale. Deocamdată nu au fost primite apeluri la 112 pentru a semnala probleme.

„Păstraţi-vă calmul, pot urma replici ale cutremurului. În acest moment efectuăm recunoaşteri în teren pentru a identifica posibile consecinţe”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Este cel mai puternic seism înregistrat în acest an în România. Precedentul cel mai puternic cutremur din 2024 a avut o magnitudine de 4,4 și s-a înregistrat în 1 august.

Citeste si : Ultima oră. Republica Moldova, zguduită de un cutremur puternic: Ce magnitudine a avut seismul - FOTO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.