De la tribuna ONU, Maia Sandu a vorbit despre provocarile cu care se confrunta tara noastra. Intr-un discurs tinut in fata a zeci de sefi de state si de guverne, presedintele Republicii Moldova a evidentiat masurile adoptate in sectorul energetic, inclusiv diversificarea surselor de aprovizionare cu energie in contextul razboiului din Ucraina.

Publicat:19.09.2023, 17:33

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:„Trebuie sa va marturisesc ca ultimii ani nu au fost usori pentru noi. Inca recuperandu-se dupa pandemia de Covid-19, Moldova a fost grav afectata de consecintele agresiunii ruse in Ucraina, care in continuare cauzeaza provocari fara precedent pentru securitatea noastra, pentru resursele energetice si pentru economia noastra.”

In discursul sau, Maia Sandu a spus ca tara noastra reuseste sa faca fata acestor provocari si amenintarilor hibride din partea Rusiei, precizand ca Moldova a urcat in Clasamentul ONU, trecand de la locul 48, in 2021, la locul 25, in 2023, consolidandu-si angajamentul in cadrul Obiectivelor de Dezvoltare Durabila.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:„Cu suportul partenerilor nostri am diversificat sursele de aprovizionare cu energie, protejandu-i pe cei mai vulnerabili de cresterea preturilor la energie. Am facut pasi concreti pentru a creste eficienta energetica si pentru productia de energie din surse regenerabile.”  

In prima sa zi la Adunarea Generala a ONU, presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu a avut discutii bilaterale cu lideri europeni, axate pe aderarea Moldovei la Uniunea Europeana. Totodata Centrul de Analiza a Politicii Europene i-a inmanat presedintelui Sandu Premiul „Freedom Fighter” 2023, despre care s-a anuntat inca in luna august, recunoscand astfel angajamentul cetatenilor Republicii Moldova pentru democratie si valorile lumii libere. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.