Prima sedinta in dosarul lui Gheorghe Petic, in care este acuzat de viol si care a fost trimis spre rejudecare la Orhei, a fost amanata. Asta pentru ca avocatul fostului politist de frontiera a solicitat mai mult timp pentru documentarea cazului. Astazi Petic le-a cerut magistratilor ca la urmatoarea sedinta sa fie prezenta si partea vatamata.

Publicat:03.12.2019, 19:46

Gheorghe Petic sustine ca si-a gasit un avocat pe ultima suta de metri, iar acesta a spus in instanta ca nu a reusit sa studieze dosarul pana la capat.

Totodata, Petic a primit un avocat asigurat de stat, de care insa a spus ca nu are nevoie. 

Astazi a fost prima data cand presa a avut acces la sedinta de judecata in cazul lui Petic. Urmatoarea sedinta a fost fixata pentru 12 decembrie. Petic spune ca desi dosarul este la rejudecare, la un alt magistrat decat cel care l-a condamnat, nu are incredere ca procesul va fi echitabil.

Gheorghe PETIC, FOST POLITIST DE FRONTIERA: “Din pacate s-a schimbat puterea in tara dar este egal cu zero. Eu nu cred in continuare in justitia din Republica Moldova. Fara o reforma cap coada nu se schimba lucrurie.“ 

Gheorghe Petic mai este vizat intr-un dosar, la Taraclia, in care este invinuit de huliganism. El sustine ca si acesta ar urma sa fie analizat din nou, pentru ca judecatoarea care instrumenteaza cazul ar fi iesit in concediu de maternitate. Pe 20 martie, Gheorghe Petic a fost condamnat de prima instanta la trei ani si sase luni de inchisoare pentru viol. Totodata, acestuia i-a fost aplicata si o amenda de 30 de mii de lei. Ulterior, in luna iulie, Petic a fost eliberat in urma unei decizii a Curtii de Apel Chisinau, iar dosarul a fost trimis la rejudecare. El se declara nevinovat.