Primarul capitalei, Ion Ceban, a anuntat in cadrul sedintei primariei de astazi ca a cumparat 2 318 teste rapide de tip antigen, din bugetul municipalitatii. Testele au fost cumparate pentru cadrele didactice.

Publicat:13.09.2021, 09:31

Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI:"Am procurat la prima etapa, teste rapide prin contract de valoare mica, in suma de pana la cea prezatuta de legislatie. 2318 teste validate pentru testare in Uniunea Europeana. Un test rapid a fost procurat cu 93 de lei, prin contract de valoare mica fata de 250, 300 de lei si mai mult, pentru ca acesta este de fapt pretul in reteaua institutiilor medicale, loc unde guvernarea ii trimite pe profesori, educatori, dadace. Vom lansa procedura de licitatie pentru un lot mai mare de teste din bugetul primariei. Vom aloca cate 100 de teste pentru fiecare scoala din Chisinau”

Primarul capitalei spune ca din cele 2318 teste, 800 sunt din donatii. 

"La moment in capitala 94% din cadrele didactice sunt vaccinate," mentioneaza Ion Ceban.

Zilele trecute, Comisia Nationala Extraordinara de Sanatate Publica a aprobat o hotarare prin care a anuntat ca toate cadrele didactice din tara, care nu se vaccineaza, vor trebui sa faca o data la 14 zile testul la Covid-19 din bani proprii. Aceasta decizie a trezit nemultumire in randul populatiei, dar si a sindicalistilor.