Primaria Chisinau lanseaza, in regim de testare, portalul smart.chisinau.md. Despre asta a anuntat ieri, primarul capitalei Ion Ceban pe pagina sa de Facebook. Potrivit acestuia, unele platforme sunt inca in proces de realizare, iar cea mai mare parte nu poate fi prezentata sau sa fie accesata de publicul larg, din motive de securitate. Totodata, Ion Ceban a mai precizat ca in prezent se lucreza si la varianta in limba rusa si enegleza a site-ului.

Publicat:07.08.2023, 11:47

„Chisinaul – cea mai digitalizata localitate! Primaria Chisinau lanseaza de astazi, in regim de testare, portalul smart.chisinau.md. Chisinaul are aprobata si o strategie de transformare digitala ce urmeaza sa fie implementata”, a spus primarul capitalei intr-o postre pe Facebook. 

Ion Ceban spune ca in prezent, o buna parte din procesele importante ale primariei sunt deja digitalizate, foarte multe pot fi urmarite online, iar serviciile sunt optimizate si mai aproape de cetateni.

„De la ghiseul unic, procese de coordonare a documentelor, resurse umane, financiare pana la monitorizarea masinilor de lucru si a tehnicii in teren, digitalizarea arhivei primariei, vizualizarea pe platforme GIS a cadastrului bunurilor imobile, constructiilor, segmente ale strazilor, monitorizarea starii infrastructurii de transport si a retelelor, inscrierea la gradinita, scoala si multe altele. Unele platforme sunt inca in proces de realizare. Cea mai mare parte nu poate fi prezentata sau sa fie accesata de publicul larg, din motive de securitate sau pentru protejarea datelor cu caracter personal. Pe noul portal smart.chisinau.md puteti gasi multe din procesele ce sunt posibile pentru a fi accesate de locuitorii capitalei si cei interesati. ”, a mai precizat Ceban. 

Totodata, edilul capitalei a precizat ca in prezent, echipele lucreaza si asupra variantelor site-ului in limba rusa si engleza.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.