Primarul orasului Nisporeni, Grigore Robu, a fost retinut astazi intr-un dosar de abuz in serviciu si fals in declaratii. 

Ultimul update: 19.09.2023, 16:38 Publicat:19.09.2023, 16:38

Informatia a fost confirmata pentru Pro TV de catre Violina Moraru, purtatoarea de cuvant a Procuraturii Generale.

„Confirmam retinerea persoanei nominalizate in cadrul unei cauze penale intentate conform banuielii rezonabile de comitere a infractiunilor de abuz de serviciu si fals in declaratii, precum si a altor doi functionari din cadrul Primariei Nisporeni. A patra persoana a fost recunoscuta si audiata in calitate de banuit, fiind cercetata in stare de libertate. La fel, de catre grupul de urmarire penala, sub conducerea Procuraturii raionului Nisporeni, au fost efectuate perchezitii la domiciliile, in birourile si automobilele persoanelor vizate”, ne-a transmis astazi purtatoarea de cuvant a Procuraturii Generale.

Nu am reusit deocamdata sa discutam cu avocatii persoanelor vizate. 

Aparatorul primarului a refuzat sa ne ofere o reactie. Responsabilii de la procuratura au refuzat azi sa ne ofere detalii din dosar. 

Grigore Robu este la al doilea mandat de primar al orasului Nisporeni. Primul mandat de primar l-a obtinut in 2015, fiind ales din partea Partidului Liberal. In 2019 a candidat pentru un nou mandat din partea partidului democrat.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.