Fostul deputat PD, Vladimir Andronachi a fost incatusat la vama Criva-Mamaliga, dupa ce a fost expulzat de pe teritoriul Ucrainei. 

Ultimul update: 02.11.2022, 13:33 Publicat:02.11.2022, 13:31

Din imagini, se vede cum Vladimir Andronachi este escortat de catre ofiterii IGP catre Centrul National Anticoruptie Balti. Acolo va fi preluat de catre mascatii CNA si adus la Procuratura Anticoruptie. 

In aceasta dimineata, fostul deputat PD, Vladimir Andronachi a fost retinut la intrarea in tara, la vama Criva-Mamaliga. Potrivit politiei, acesta a fost condus la Procuratura Anticoruptie. 

Vladimir Andronachi este cercetat in trei cauze penale - in dosarul “Metalferos”, in care este banuit de spalare de bani, in dosarul fraudei bancare, in care acesta, sotia, dar si juristul familiei sunt invinuiti de escrocherie si spalare de bani, si in dosarul privind tentativa de deposedare a Republicii Moldova de sediul Consulatului din Odesa.

Andronachi a fost ales deputat in 2014 pe listele PD, iar in 2019 a obtinut al doilea mandat. Ziarul de Garda scrie ca el este un apropiat al lui Vlad Plahotniuc, despre care procurorul general spunea ca ar fi unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului. Sursa citata mai noteaza ca ex-deputatul a fost subiectul mai multor investigatii jurnalistice in care se mentiona ca familia Andronachi ar gestiona direct sau prin intermediari afaceri de milioane de lei, care nu se regasesc in declaratiile de avere.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa foto: PRO TV.md