Primul autobuz electric produs in Republica Moldova. Despre asta a anuntat ministrul Dezvoltarii Economice si Digitalizarii, Dumitru Alaiba, care sustine ca au vizitat astazi impreuna cu premierul Dorin Recean si ministrul Energiei, Victor Parlicov am vizitat compania producatoare. 

Publicat:22.08.2023, 11:19

Dumitru ALAIBA, MINISTRUL DEZVOLTARII ECONOMICE SI DIGITALIZARII: „Republica Moldova nu mai este doar o tara consumatoare de tehnologii, dar suntem deja o tara care exporta si genereaza tehnologii. Compania lui Vitalie Esanu - Informbusiness SRL, de 33 de ani pe piata, cu multa munca, straduinta si perseverenta, astazi a reusit sa creeze si sa puna pe roate primul autobuz electric cu incarcare dinamica, produs in Republica Moldova, cu ajutorul echipei sale”

Ministrul mentioneaza ca autobuzul are vin code moldovenesc si este legitim recunoscut international. Dupa capacitatea bateriei, acesta poate parcurge 70 de km si se incarca in circa 30 de minute.

Dumitru ALAIBA, MINISTRUL DEZVOLTARII ECONOMICE SI DIGITALIZARII: „Speram ca aceasta initiativa sa atraga interesul investitorilor straini, sa deschida orizonturi pentru colaborari internationale si sa sustina cresterea economica durabila a Moldovei.”

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.