Procuratura Generala ofera detalii despre retinerea lui Viorel Morari, acuzat de „abuz in serviciu” si „fals in acte publice”.

Publicat:11.01.2020, 12:23

Viorel Morari a fost recunoscut ieri in calitate de banuit si retinut pentru 72 de ore. Acum, acesta este detinut in Izolatorul de urmarire penala din cadrul Directiei de politie a municipiului Chisinau.

„Astazi, 11 ianuarie 2020 este programata punerea lui Viorel Morari sub invinuire, audierea lui in aceasta calitate procesuala, precum si solutionarea chestiunilor privind suspendarea lui din functia de procuror si aplicarea in privinta lui a masurii preventive.

In fond, Viorel Morari este banuit ca in martie 2017 a primit de la Vladimir Plahotniuc o plangere pe care a inregistrat-o contrar cerintelor legale, pornind un proces penal si ulterior urmarirea penala si falsificand in cauza penala mai multe acte procesuale. Toate aceste actiuni au fost facute din interese personale, precum si in interesul petentului si a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare in calitate de banuiti in cauza penala privind frauda bancara - furtul miliardului si a obstructiona cercetarea rapida, completa si obiectiva a acestei cauze penale.

In cadrul urmaririi penale, Viorel Morari nu a recunoscut comiterea infractiunilor de care este banuit si la aceasta etapa nu coopereaza cu ancheta. Totodata, numitul a adus in cadrul actiunilor de urmarire penala amenintari procurorului de caz, fapte ce urmeaza a fi examinate in ordinea legala”, se arata intr-un comunicat al Procuraturii Generale.

VEZI SI: ULTIMA ORA. Seful suspendat al Procuraturii Anticoruptie, Viorel Morari, retinut pentru “abuz in serviciu” si “fals in acte publice”