Procurorii de la Combaterea Crimelor Organizate si Cauze Speciale au ridicat patru calculatoare de serviciu si sapte dispozitive pentru pastrarea informatiei. Asta dupa ce au facut perchezitii la CNA si Procuratura Anticoruptie in aceasta dimineata. Responsabilii de la PCCOCS spun ca a fost initiata o cauza penala intr-un dosar de falsificare a probelor. 

Publicat:22.05.2020, 21:15

Responsabilii de la PCCOCS spun ca un ofiter de urmarire penala si un procuror ar fi falsificat anumite probe si ar fi constrans anumiti martori sa faca declaratii false. In ce dosar au facut aceste ilegalitati nu este mentionat, cert este ca actiunile au avut loc in perioada 2017-2019. Informatiile vin dupa ce in aceasta dimineata au fost facute perchezitii la CNA si Procuratura Anticoruptie. 

Iulia SARIVAN, REPORTER PRO TV: “Dincolo de usa Centrului National Anticoruptie presa nu are voie sa treaca. Iar cei care au iesit sau au intrat spun ca nu cunosc detalii despre descinderi. La cativa metri distanta se afla Procuratura Anticoruptie, acolo unde, la fel, au loc actiuni de urmarire penala.” 

Dimineata, nimeni din interiorul institutiilor nu ne-a oferit informatii despre descinderi.

“ - Sunt procurorii PCCOCS in interior? - Serviciul relatii publice, atat.” 

“ - Cer scuze nu am atras atentia. Daca doriti informatii, sunati la serviciul de presa.”

Ziarul de Garda scrie, citand anumite surse carora le pastreaza anonimatul, ca perchezitiile s-au facut in biroul procurorului anticoruptie Mihail Ivanov, cel care a instrumentat dosarul privatizarii “Air Moldova”, dar si dosarul ambulantelor in care figureaza fostul deputat Boris Golovon. Iar la CNA ar fi fost perchezitionat biroul unui alt procuror, al carui nume nu a fost publicat. Informatia nu a fost confirmata deocamdata de responsabilii institutiilor vizate.