Biroul Politici de Reintegrare a venit cu o reactie cu privire al declaratiile consilierului presedintelui Ucrainei, Alexei Arestovici despre faptul ca Transnistria ar putea fi implicata in razboi. Acesta a declarat pentru presa ucraineana ca situatia din Ucraina s-a schimbat odata cu implicarea subiectului Transnistriei in razboi, iar aceasta situatie poate avea probleme foarte mari.

Ultimul update: 27.04.2022, 17:41 Publicat:27.04.2022, 17:40

BIROUL POLITICI DE REINTEGRARE:"Pozitia autoritatilor Republicii Moldova privind modul de reglementare a conflictului transnistrean este reflectata in Legea nr.173/2005, unde se statueaza expres ca reglementarea problemei transnistrene poate fi realizata politic si doar in baza unei solutii pasnice, care sa excluda actiunile militare si alte actiuni de forta, precum si avand la baza principiile democratizarii si demilitarizarii regiunii, respectarea suveranitatii si integritatii teritoriale a Republicii Moldova, in limitele hotarelor ei international recunoscute."

La data de 25 aprilie, o serie de explozii s-au produs in cladirea asa-zisului Serviciu de securitate din Tiraspol. Potrivit asa-zisului Minister de Interne din regiune, in cladire s-ar fi tras din lansatoare de grenade. Ca urmare mai multe geamuri de la etajele superioare au fost sparte. Ieri dimineata, in regiunea transnistreana, pe teritoriul centrului de radio si televiziune „Maiak” din Grigoriopol s-ar fi produs doua explozii. Prima explozie a avut loc la ora 6:40, iar a doua la 07:05. Exploziile ar fi provocat deteriorarea a doua antene de telecomunicatii care retransmiteau semnalul unor televiziuni si radiouri din Rusia.

Ulterior, in regiunea transnistreana a fost instituit cod rosu de pericol terorist. Aceasta decizia a fost luata in cadrul sedintei asa-zisului Consiliu de Securitate al Transnistriei, anunta presa din stanga Nistrului.