Viorel Morari ne-a spus ca de dimineata la Procuratura Anticoruptie au venit in jur de 20 de persoane, delegate de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, pentru a evalua activitatea institutiei. Morari a ironizat pe marginea acestui subiect.

Publicat:09.12.2019, 17:20

Viorel MORARI, SEFUL SUSPENDAT AL PROCURATURII ANTICORUPTIE: "Pareri pozitive. As vrea sa-mi iau, din nou, concediu. De mult nu am fost credca in concediu si imi trebuie. E solicitanta munca in Procuratura Anticoruptie si eu cred ca e bine meritat intr-o anumita perioada sa fiu suspendat, dar afara, ulterior investit."

-Pai nu plecati in concediu, plecati la Procuratura Generala?

Viorel MORARI, SEFUL SUSPENDAT AL PROCURATURII ANTICORUPTIE: "Acolo este o sectie foarte importanta, in activitatea careia eu ar trebui sa ma implic cu toata ardoarea."

Viorel Morari a fost suspendat astazi din functia de sef al Procuraturii Anticoruptie pentru o luna. Procuratura Generala a anuntat ca in aceasta perioada vor fi facute anumite controale. Se intampla la patru zile dupa ce institutia a reluat urmarirea penala in cazul finantarii externe a PSRM. De maine, Morari va activa in calitate de procuror la Procuratura Generala, spun responsabilii institutiei.

Tot azi, si seful PCCOCS, Dorin Compan, a fost suspendat din functie, nu este clar deocamdata pentru ce perioada. El a revenit in functia de procuror la Procuratura Anticoruptie.

Se intampla in contextul in care doua grupuri de procurori vor face un control al activitatii procuraturilor specializate. 

Este a doua oara cand Viorel Morari pleaca din fruntea Procuraturii Anticoruptie. Prima data acesta si-a dat demisia in luna mai, cand numele sau a aparut intr-o scrisoare anonima, in care se spunea ca ar fi fost implicat intr-o schema de santaj.

Morari se declara nevinovat. Iar in luna septembrie acesta a fost restabilit in functie de fostul procuror general interimar, Dumitru Robu.