Sinilga Scolnic, pretorul sectorului Ciocana, spune ca acuzatiile aduse de consilierii PAS, precum ca ar emite ilegal dispozitii de amplasare a gheretelor, sunt niste calomnii si ca i-a atacat in judecata.

Publicat:10.02.2020, 09:47

Sinilga SCOLNIC, PRETOR SECTORUL CIOCANA:Ma bucur ca sunt vizata si cineva imi urmareste activitatea. Au fost evacuat 208 de gherete, panouri. Se lucreaza si as dori daca sunt intrebari sa vina la sediul preturii, putem sa oferim toate informatiile.

Am facut adresari in judecata fata de calomniile aduse. Toate procedurile au fost respectate, nu avem cu ce sa ne simtim frustrati.”

La data de 4 februarie, fractiunea PAS a cerut sa fie initiata o ancheta de serviciu la pretura Ciocana cu privire la legalitatea emiterii de catre pretor a dispozitiilor de amplasare a gheretelor. In caz ca se vor depista ilegalitati, PAS va cere demiterea acesteia.

„Prima si cea mai banala incalcare tine de eliberarea de catre pretori a schemelor de amplasare a gheretelor pe strazile centrale, lucru interzis de catre regulamentul aprobat in 2017 de catre Consiliul Municipal.

O alta schema de coruptie consta in eliberarea schemelor de amplasare a mai multor gherete la aceeasi adresa si crearea de pavilioane, intersize de asemenea de regulament”, spune membrul PAS, Alexandru Jurca.

Acesta mai spune ca spatiul ocupat de o ghereta nu poate depasi 12 metri patrati, conform regulamentului, iar comasarea a doua sau mai multor gherete este interzisa. „Pentru activitatea unui pavilion, agentul economic trebuie sa depuna cerere de inchiriere a terenului, discutata in CMC. Pentru a simplifica aceasta procedura agentii se duc direct la pretori”, spune Jurca.

Acesta o invinuieste pe Sinilga Scolnic ca desi a fost instiintata despre aceste ilegalitati, nu a intreprins nici o actiune. Iar practicile ilegale au continuat.

VEZI SI: Fractiunea PAS despre schemele infractionale din Preturile de sector din municipiul Chisinau. Acestia cer ca Ion Ceban sa intervina - VIDEO