Regulile de activitate pentru domeniul HORECA ii bumaiceste pe administratori. Unii sunt nemultumiti de faptul ca angajatii trebuie sa-si puna viziere, desi in mare parte meniurile au devenit digitale, iar contactul cu oamenii e mic. In replica, cei din Comisia de Sanatate Publica spun ca regulile sunt explicite.

Publicat:30.06.2020, 19:43

Dumitru Cebotarescu are cateva restaurante, cafenele, dar si 2 localuri de tip karaoke in Chisinau. Barbatul spune ca ii este greu sa supravietuiasca in aceste vremuri grele, iar in privinta activitatii din domeniul Horeca, regulile i se par vagi.  

Dumitru CEBOTARESCU, PROPRIETAR DE RESTAURANT: “ Imi pare ca suntem intr-o emisiune. “Incearca sa supravetuiesti. “  Cu vizierele, scrie ca se folosesc la caz, la care caz. Chelnerul cu oaspetii nu comunica datorita meniului digital. “

 Noi nu putem cere buletin sau date persoanale la fiecare om, respectiv cerem o declaratie pe propria raspundere oamenilor care stau mai multi impreuna."

 Valeria CAPRA, REPORTER PRO TV: "Ne aflam in unul din restaurantele lui Dumitru Cebotarescu, iar acum mai multi moldoveni au venit aici sa ia masa. Regulile pe care trebuie sa le respecte trezesc intreabri nu doar printre angajati, dar si vizitatori."

Dumitru CEBOTARESCU, PROPRIETAR DE RESTAURANT: "Intrebarea este “Putem sa venim noi la o cina ca e ziua noastra, dar se interzic ceremonii. Cinele se pot, noi putem deservi, putem turna in pahare. Dar nu se poate ca e ceremonie! Este un haos total de informare. “  

Presedinta Asociatiei Restaurantelor si Localurilor de agrement din Moldova, Aneta Zasavitchi, a trimis saptamana trecuta mai multe solicitari la Comisia pentru Situatii exceptionale cu intrebarile pe care le au reprezentantii domeniului Horeca.  

Aneta ZASAVITCHI, PRESEDINTA ASOCIATIEI MAR: Comisia a venit cu o alta ambiguitate, au scris ca aceste cluburi se refera la discoteci, ringuri de dans. Pe municipiul Chisinau noi nu avem autorizatii de functionare de tip discoteca. “  

In replica, Vitalie Dragancea, consilierul prim-ministrului a spus ca toate hotararile sunt clare si explicite.  

Asta in timp ce proprietarii de restaurante spun ca, din cauza regulilor neclare, si vizitatori sunt putini.

Potrivit Comisiei Extraordinare de Sanatate Publica, incepand de maine, restaurantele si cafenelele isi pot relua activitatea si in centrele comerciale din capitala.