Remanieri guvernamentale ar mai putea urma. Declaratia ii apartine Nataliei Gavrilita, invitata aseara la emisiunea In Profunzime. Premierul a evitat sa spuna daca la sedinta nocturna de la presedintie s-a vorbit despre demisia guvernului si numirea lui Dorin Recean in functia de prim-ministru. 

Publicat:22.11.2022, 19:39

Natalia GAVRILITA, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “De la inceputul mandatului se tot vorbeste despre remanieri, dar trebuie sa intelegem ca avem un Guvern format din oameni onesti si profesionisti. Da, exista anumite aspecte care trebuie gestionate mai bine, mai rapid, comunicarea trebuie sa fie mai buna.”

Premierul, insa, nu a vrut sa spuna care sunt ministrii de la care ar avea mai multe asteptari. 

Natalia GAVRILITA, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Cum se slabeste statul in Republica Moldova? Prin zvonuri. Si aceste zvonuri circula non-stop. Stau foarte multi functionari publici sau oameni care depind de conducerea unui minister sau altui minister si nu-si mai fac treaba, asteptand ca o sa plece un ministru sau altul.”

Natalia Gavrilita a evitat sa spuna daca la sedinta nocturna de la Presedintie s-a discutat despre demisia Guvernului. 

Natalia GAVRILITA, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Am discutat multe lucruri, am discutat despre iarna grea care ne asteapta, am discutat despre cum putem imbunatati actul de guvernare, daca sunt potrivite anumite remanieri sau nu.

-Deci, s-a discutat despre remanieri, nu despre demisia guvernului? Aparuse si un premier Recean, este adevarat sau nu?

-S-a discutat despre imbunatatirea actului de guvernare, in general. Este contraproductiv sa discutam anumite lucruri care pot genera din nou speculatii.

-Vor urma alte remanieri?

-Cum sa raspund la aceasta intrebare?

-Asa cum este.

-Daca va fi cazul, daca peste o luna se schimba circumstantele, ar putea fi.”

Totodata, premierul a negat ca in Partidul Actiune si Solidaritate ar exista neintelegeri, asa cum se vehiculeaza in spatiul public.

Natalia GAVRILITA, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Pas este un grup parlamentar unit si evident ca exista diverse opinii, pentru ca asta este democratia.”

Acum o saptamana, dupa o sedinta nocturna a membrilor PAS la presedintie, premierul Natalia Gavrilita a anuntat noi numiri si demisii in Guvern. Fostul deputat PAS, Dumitru Alaiba, a fost numit ministru al Economiei in locul lui Sergiu Gaibu, iar in locul fostului ministru al Mediului, Iuliana Cantaragiu, a fost numita Rodica Iordanov.