Mai multe strazi din Chisinau vor fi reparate capital anul acesta. In cadrul unei sedinte a Directiei generale transport public si cai de comunicatie si a Directiei generale locativ-comunale si amenajare au fost prezentate planurile de activitate pentru 2020.

Publicat:12.01.2020, 10:00

Astfel, vor fi reparate strazile Ion Creanga, 31 August 1898, Tighina, iar lucrari de proiectare se vor efectua pe strazile Mesager, Bucovina, Transnistria, Industriala si Lunca Bacului.

Anul acesta se va repara si podul de pe strada Mihai Viteazul si modernizarea intersectiilor din capitala.

Se prevede si organizarea unor licitatii pentru cumpararea noilor unitati de transport: troleibuze, autobuze si implementarea proiectului ,,Sistemul de tichetare electronica in transportul public municipal de pasageri”.

Totodata, Regia locativ comunala va implementa proiectele de intretinere si reparatie a fondului locativ municipal, salubrizarea teritoriului, amenajarea statiilor de transport public, reparatia curenta si capitala a cladirilor, modernizarea ascensoarelor, intretinerea spatiilor verzi, instalarea terenurilor de joaca pentru copii si a celor sportive.

Un alt obiectiv este constructia statiei de prelucrare a levigatului de la poligonul municipal de deseuri din comuna Tantareni.