Republica Moldova a aderat la Conventia privind facilitarea traficului maritim international. Astfel, complexul portuar Giurgiulesti va opera un numar mai mare de nave, prevenind intarzierile inutile in traficul maritim. Anuntul a fost facut de ministrul Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale, Andrei Spinu.

Ultimul update: 18.01.2023, 18:35 Publicat:18.01.2023, 17:35

Potrivit ministrului, implementarea prevederilor Conventiei va ajuta la prevenirea intarzierilor inutile in traficul maritim, in special:

1.va fi facilitat traficul in port;

2. vor fi reduse formalitatile de intrare/iesire a navelor;

3. va fi imbunatatit schimbul de date intre state privind traficul de nave, marfuri si pasageri;

4. va fi creat creat ghiseului unic electronic in port unde armatorii/operatorii navelor si agentii de nave pot indeplini obligatiile de raportare in format electronic aplicate navelor care sosesc si pleaca din port, la un sistem informational electronic aplicat tuturor autoritatilor de control vizate;

5. va fi redus timpul de control al autoritatilor;

6. vor fi reduse cheltuielile autoritatilor si armatorilor navelor.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.