Germania este gata sa intensifice asistenta militara pentru Republica Moldova. Astfel ca ministrul Apararii al Republicii Federale Germania, Christine Lambrecht, a declarat ca ar fi vorba despre achizitionarea dronelor, dar si a altor echipamente militare. Declaratiile au fost facute in cadrul unei conferinte de presa, la Chisinau. 

Publicat:01.10.2022, 14:46

„In privinta sustinerii Moldovei vreau sa va spun ca avem o cooperare foarte buna in diferite domenii, in instruire pe care o vom intesifica, dar si in cazul echipamentului militar. Nu voi spune un secret ca este vorba de achizitionarea dronelor de exemplu, dar si a altor echipamente. Deoarece acum suntem in consiliere cu expertii nu pot sa va dau mai multe detalii, dar nici nu este rezonabil sa va dau acum mai multe detalii, dar vom gasi solutii bune in acest sens”, a declarat Christine Lambrecht. 

Totodata, ministrul Apararii al Germaniei amentionat ca cooperarea dintre Republica Moldova si Germania tine nu doar deproiecte in domeniul militar, dar si proiecte de stabilizare energetica. Christine Lambrecht precizeaza ca cel mai important este ca aceasta cooperare sa se intensifice, deoarece Republica Moldova este mai mult decat un partener  

„Sigur tinem sub observatie situatia de aici, din Republica Moldova si provocarile cu care se confrunta. Suntem gata sa intensificam aceasta asistenta, sa acordam asistenta in privinta instruirii, dar si in privinta acordarii armamentului care este necesar pentru a face fata situatiei din punct vedere militar de acum. Sa reiau cuvintele cancelarului german Olaf Scholz, care a spus foarte clar ca Republica Moldova este mai mult decat un partener, apartineti Europei, sunteti parte a Europei libere si democratice, de aceea ma bucur mult ca aceasta cooperare foarte buna o vom intensifica”, a adaugat Christine Lambrecht.

La fel si ministrul Apararii al Republicii Moldova, Anatolie Nosatii, a mentionat ca autoritatile de la Chisinau isi doresc sa consolideze relatiile de colaborare bilaterale cu Germania prin noi proiecte de interes comun. 

„Ne dorim sa consolidam relatiile, directionate spre transformarea Armatei Nationale intr-o institutie moderna, bine echipata si dotata, capabila sa-si indeplineasca misiunea de aparare a suveranitatii si integritatii teritoriale a Republicii Moldova, in contextul in care in prezent tara noastra se confrunta cu o serie de provocari inclusiv la capitolul securitate si aparare”, a mentionat Anatolie Nosatii.

Ministrii apararii ai Republicii Federale Germania si Romaniei se afla astazi la Chisinau in cadrul unei vizite oficiale. Astfel ca ministrul Apararii, Anatolie Nosatii, urmeaza sa ofere in aceasta dupa amiaza declaratii de presa si cu ministrul Apararii Nationale al Romaniei, Vasile Dincu.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.