Un sofer din Floresti s-a ales cu 1.200 de lei amenda si sase puncte de penalizare dupa ce a intrat cu masina intr-un sant, incercand sa evite impactul cu un vehicul care a intrat pe contrasens. Barbatul este nemultumit si spune ca a fost amendat pe nedrept si ca soferul care a produs situatia de accident trebuie tras la raspundere. Politia insa sustine ca acesta nu a actionat corect in trafic si ca sanctiunea sa este meritata.

Publicat:09.01.2020, 16:34

Accidentul a avut loc ieri, pe segmentul de drum cuprins intre localitatile Domulgeni si Prodanesti, raionul Floresti. Din imaginile surprinse de camera de bord a unei masini din apropiere, se vede cum soferul automobilului de marca Volkswagen nu se asigura si face o depasire pe contrasens. Acesta a fost la un pas de a se izbi in plin in masina din fata, o Mazda, care circula regulamentar.

Viorel FLORESCU, SOFERUL MASINII RASTURNATE: “Mergea cu viteza mare. Ca sa nu ma implic in accident am virat dreapta. M-am atins de Volkswagen, m-am lovit de un pod si m-am rasturnat pe acoperis.” 

Soferul Volkswagen-ului nu a franat si nici nu a oprit la locul accidentului. Automobilul rasturnat a fost grav avariat.

Viorel FLORESCU, SOFERUL MASINII RASTURNATE: “Nu pot sa o repar, trebuie multi bani. E afectat motorul...”

Oamenii legii au fost la fata locului si au vazut si imaginile de pe camera de bord. Amendat a fost insa si soferul masinii rasturnate.

Viorel FLORESCU, SOFERUL MASINII RASTURNATE: “Politia a constatat ca eu sunt vinovat, m-a amendat, mi-a pus sase puncte de penalizare. A spus ca sa fost eu mort era sa fiu eu corect. Eu nevinovat si raman vinovat.”

Oamenii legii mai spun ca soferul ar fi trebuit sa actioneze altfel, nu a facut-o insa, motiv pentru care a fost amendat. 

Viorel LOZAN, OFITER PENTRU SISTEMATIZAREA CIRCULATIEI RUTIERE DIN CADRUL SERVICIULUI DE SUPRAVEGHERE TRANSPORT SI ACCIDENTE RUTIERE: “Campul vizual ii permitea sa vada situatia periculoasa. El brusc a manevrat cu volanul in partea dreapta. Acostamentul are 2.40 a avut spatiu pentru a manevra si a-i ceda trecerea."

Astazi a fost identificat si soferul Volkswagen-ului. Acesta urmeaza ca in termen de cinci zile sa se prezinte la Inspectoratul de Politie din Floresti pentru a fi penalizat. Acesta risca sa fie privat de dreptul de a conduce pe o perioada de la 6 luni pana la un an si trei mii de lei amenda.

VEZI SI: Momentul in care un automobil este aruncat de pe sosea dupa ce o masina intra pe contrasens si o loveste in plin. Martor: soferul vinovat a fugit de la fata locului - VIDEO