Ilan Sor, care este condamnat la 15 ani de inchisoare si se ascunde in Israel de justitia moldoveneasca, s-a mutat la casa noua. Potrivit unei investigatii jurnalistice realizata de reporterii de la Cu sens, locuinta este mai mare si mai luxoasa si este situata pe un teren de circa 13 ari. Jurnalistii au aflat ca proprietatea a fost construita in ultimii 3 ani de o companie de arhitectura din Israel special pentru Sor, in acte insa nu figureaza numele fugarului.

Publicat:27.12.2023, 19:27

Vila luxoasa, in care Sor s-ar fi mutat acum cateva luni, este amplasata in orasul Caesarea, situat pe coasta Marii Mediterane. Locuinta se afla la o distanta de circa o suta de metri de fosta resedinta a fugarului. Primavara, compania de arhitectura care a ridicat imobilul a publicat primele imagini cu proprietatea, fiind prezentata cu lux de amanunte opulenta din interior si din curte, unde a fost construita o piscina panormica in care se varsa o cascada. 

Vila mai are o zona spa cu doua saune, o zona de sport si o zona de relaxare cu cinema. Jurnalistii Cu Sens au analizat minutios toate imaginile si le-au comparat cu videoclipurile publicate de Sor pe pagina sa de facebook, dar si a sotiei sale. Astfel, prima coincidenta - biroul.

„Am nevoie ca un numar cat mai mare de oameni sa iasa la protest, la un protest pasnic. Ei trebuie sa vada un numar atat de mare de oameni.”

Urmeaza scara din interiorul aceleiasi vile.

„Sunt foarte bucuros ca am deschis gradinita la Step Soci.”

Dar si piscina panoramica din curte.

In investigatie sa mai arata ca terenul pe care este amplasata vila este detinut in acte, printr-un contract de ipoteca, de un cuplu de arhitecti, care, de fapt, sunt fondatorii companiei care s-a ocupat de proiectarea si designul casei. Jurnalistii Cu Sens s-au dat drept potentiali clienti pentru a afla mai multe detalii despre vila in care locuieste familia Sor.  

Mordechai MALCA, ARHITECT, CAESAREA, ISRAEL:  „Aceasta casa este un proiect pe care l-am facut pentru cineva. Acum, acel cineva locuieste acolo. Va putem ajuta sa gasiti lotul de teren in locatii bune, cu vedere la mare, fara vedere la mare, cum va place, depinde de bugetul dumneavoastra.”

Potrivit arhitectului, costul aproximativ al unui teren de circa 10 ari in Caesarea si constructia unei vile incepe de la circa 8 milioane de euro si poate ajunge pana la peste 11 milioane de euro.

Reporter:  „- Ati spus ca acolo locuieste cineva, clientul dumneavoastra, dar, in acelasi timp, terenul este pe numele dumneavoastra, asa ca ma intreb cum functioneaza asta si daca ar putea functiona cu o viitoare proprietate?

Mordechai MALCA, ARHITECT: Da.”

Reporter: „Ok. Deci, din punct de vedere legal, totul este in regula.”

Mordechai MALCA, ARHITECT: „Desigur.”

Reporter:  „Aveti niste asigurari suplimentare de confidentialitate pe care ati putea sa le oferiti clientilor cu care lucrati?”

Mordechai MALCA, ARHITECT:  „Da. Ce va intereseaza?”

Reporter:  „De exemplu, numele real al clientului sa nu fie in documente. Este important.”

Mordechai MALCA, ARHITECT:  „Da, putem sa deschidem o companie care nu este pe numele clientului.”

Ulterior, jurnalistii au mai avut o discutie cu arhitectul, in care s-au prezentat, insa acesta nu a dorit sa vorbeasca despre Ilan Sor.

Reporter: „Ilan Sor, va spune ceva acest nume?”

Mordechai MALCA, ARHITECT: Da.”

Reporter: „A fost clientul dumneavoastra?”

Mordechai MALCA, ARHITECT:  „Nu vreau sa vorbesc despre Ilan Sor. Ii respect viata privata si nu vreau sa vorbesc despre el.”

Jurnalistii i-au lasat un mesaj si lui Sor, pe pagina sa de facebook, dar acesta nu a raspuns. Ilan Sor, care a fugit din tara in 2019, a fost condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare in dosarul Frauda Bancara in aprilie, fiind gasit vinovat de escrocherie si spalare de bani. Autoritatile au transmis Israelului o cerere de extradare, la care nu au primit un raspuns.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.