Dupa 27 de ani in care a stat in bezna, pe podul de pe Nistru, care leag orasele Rabnita si Rezina s-au aprins luminile. Gratie unui proiect implementat cu suportul UE, aici a fost instalat un sistem de iluminare modern, care a fost lansat ieri. Locuitorii celor doua orase spun ca acum podul este mai putin periculos.

Publicat:14.01.2020, 20:09

Cu 12 piloni noi si circa 70 de becuri LED instalate recent, podul de peste Nistru a devenit un loc mai sigur si mai placut, spune acest barbat care merge zilnic pe aici. 

„Acum e cat de cat mai bine. Este iluminat. E mai frumos orasul.”

Simion TATARAV, PRIMARUL DIN REZINA: „A fost asteptat de locuitorii orasului, pentru ca proiectul respectiv si vizeaza cetateanul. Din 1992 noi nu am avut iluminat stradal deloc si gratie implementarii acestui proiect deja avem iluminare.”

Pentru proiect au fost alocati 49 de mii de euro, dintre care aproape 34 de mii oferiti de Uniunea Europeana si 15 mii de autoritățile locale din Rezina.

Sistemul de iluminare a fost lansat ieri, marcand astfel sfarsitul sarbatorilor de iarna. Oamenii din cele doua localitati au colindat si au urat. 

Iluminarea podului este unul din cele 14 proiecte de infrastructura realizate prin intermediul Programului Uniunii Europene „Masuri de Promovare a Increderii”.