S-au format din nou randuri kilometrice de camioane la frontiera cu Romania. Circa 200 de TIR-uri stationeaza la punctul de trecere Leuseni-Albita, iar soferii asteapta ore in sir sa iasa din Republica Moldova. Reprezentantii serviciului vamal spun ca traficul este aglomerat pentru ca, odata cu declansarea razboiului, a crescut numarul transportatorilor ucraineni care tranziteaza tara noastra. Cand va demara controlul comun la frontiera moldo-romana, nu este clar nici pana astazi.

Publicat:21.11.2022, 19:55

Din aceste imagini, transmise redactiei Pro Tv se vede randul kilometric de TIR-uri care stationeaza pe ambele benzi de circulatie. Astfel, s-au format ambuteiaje, iar oamenii care intrau in tara au ramas blocati pentru cateva ore.

Reprezentantii serviciului vamal sustin ca la iesirea din tara, la punctul de trecere a frontierei Leuseni-Albita, stationeaza acum in jur de 200 de camioane. Potrivit lor, cozile kilometrice se formeaza periodic pentru ca odata cu declansarea razboiului, transportatorii ucraineni s-au reorientat spre frontiera moldo-romana. Acelasi tablou era si saptamana trecuta la punctul de trecere a frontierei Leuseni-Albita, unde stationau circa 250 de camioane. La celelalte puncte de trecere moldo-romane nu se inregistreaz cozi mari, spun responsabilii. In luna iunie

autoritatile au luat decizia de a initia un control comun la punctul de trecere Leuseni-Albita. In septembrie, vamesii de la noi au primit 6 birouri mobile pentru activarea punctului de trecere comun. Pana astazi insa acest lucru nu s-a intamplat. Responsabilii serviciului vamal spun ca inca sunt la etapa negocierilor cu partea romana si nu exista o data exacta cand va demara controlul comun. Am incercat sa aflam ce anume se negociaza si de ce dureaza atat de mult, dar responsabilii de la MAI si de la serviciul vamal nu ne-au oferit deocamdata o explicatie.