Sarbatorile s-au terminat, asa ca a trecut si vremea pomului de Craciun din Piata Marii Adunari Nationale. Astazi, angajatii de la Spatii Verzi au demontat bradul, care a fost dus in depozitul intreprinderii pana la anul viitor.

Publicat:16.01.2020, 18:47

Dupa o luna si jumatate in care l-am vazut in centrul capitalei, pomul de Craciun a fost demontat, astazi, ram cu ram de angajatii de la Spatii Verzi.

Daniela ANDREEV, REPORTER PRO TV: „Muncitorii au inceput sa demonteze bradul inca de dimineata. Astfel ca in cateva ore tot ce a mai ramas din el este carcasa, care va fi scoasa pana maine, ne asigura angajatii de la Spatii Verzi.”

Lucrarile nu au trecut fara mici incidente. Unele jucarii s-au mai stricat, ne-au spus oamenii, care se grabeau sa dmonteze bradul.

„Am scos jucariile, o sa le separam, care sunt stricate le aruncam, care nu, in depozit.”

„Pe unde greu, pe unde usor, lucram ce sa facem. Pe unde ne este frig, ne mai ingalzim cu un ceai, asa-i.”

„Noi suntem negri la plantatii, ce ne da de lucru, aceea lucram.”

Cei care au trecut pe langa pomul artificial au putut sa-l admire pentru ultima data anul acesta.

„Cum e tara, asa-i si bradul.”

„N-as vrea sa-l laud pe Ceban, dar a fost normal. Cand era mai la deal mai normal era.”

„Un brad obisnuit.. Asa... Ce-a facut Ceban de cand e primar. Dar ce vorbea el la Lorena atunci cu doua zile inainte? Cum a intrat a inceput sa-si faca reparatie, sa schimbe primaria. Mincinosul!”

Bradul care are o inaltime de 20 de metri va fi pastrat in depozitul intreprinderii Spatii Verzi pana la iarna viitoare. Pomul a fost cumparat anul trecut, dupa ce primarul interimar, Ruslan Codreanu, a lansat un sondaj si a intrebat locuitorii Chisinaului daca isi doresc un brad artificial ori natural. Anul acesta pentru organizarea sarbatorilor de iarna primaria a alocat 3 milione de lei.