Satul Danceni se termina chiar... intr-o groapa de gunoi. Casele de la marginea localitatii stau exact acolo unde incepe gunoistea neautorizata. Primarul da vina pe fosta conducere care a permis ca oamenii sa-si ridice acolo locuintele si sustine ca va cauta o alta groapa unde satenii sa-si arunce deseurile.

Publicat:15.02.2020, 08:00

Francesca GINDEA, REPORTER PRO TV: “Gunoistea neautorizata este amplasata chiar langa casele oamenilor. Acestia sunt nevoiti sa respire mirosul insuportabil, iar gunoiul este dus de vant chiar in gospodarii.”

”E prea aproape, vecinii sunt aici si au facut case.”

”E prea apoape de sat, ca atare satul e prea aproape de ea.”

Primarul satului Danceni, Victoria Butuc-Guranda, sustine ca groapa a fost inchisa inca in anul 2012, iar fosta conducere a oferit locuri de case oamenilor, care acum s-au pomenit la marginea groapei. 

Victoria BUTUC-GURANDA, PRIMAR DANCENI : ”Era cazul sa nu se permita constructia caselor de locuit, era poate mai bine, dar sa nu uitam ca avem si padurea care este in preajma, si afectam si fauna naturii.”

Acum angajatii de la primarie vor sa deschida o alta rampa de gunoi.

Victoria BUTUC-GURANDA, PRIMAR DANCENI: Am depistat un teren, in jur la cinci hectare, in care speram sa avem un raspuns pozitiv de la Ministerul Mediului si a inspectoratului ecologic de Stat care sa ne permita sa redeschidem o noua rampa de gunoi, asta ar fi cea mai buna solutie.” 

In satul Danceni locuiesc 2800 de oameni.