Ministrul Energiei, Victor Parlicov, sustine ca autoritatile vor incerca sa faca tot posibilul ca in acest an, in perioada rece a anului, moldovenii sa achite mai putin pentru gazele naturale. Insa, acesta nu a oferit mai multe detalii si nici nu a spus care ar putea fi tariful. 

Ultimul update: 06.09.2023, 09:47 Publicat:06.09.2023, 09:31

„Noi facem tot posibilul ca sa dam temei ANRE ca sa reduca tarifele. Eu nu vreau acum sa intru in detalii si in cifre. Credeti-ma, se munceste si Energocom a publicat cand, cat gaz, cu ce pret a procurat in aceasta perioada, inclusiv ca aceasta relatie de transferare, de preluare treptat a activitatii Moldovatransgaz de Vestmoldtransgaz sa treaca cat mai lin, consumatorii sa nu observe. Toate partile sa fie cooperante si sa agreeze acest contract de bunavoie”, a declarat Parlicov. 

Incepand cu 1 octombrie 2022, consumatorii casnici au platit 29,27 lei pentru 1 m3 de gaz. Ultima data, tariful s-a micsorat in luna iunie 2023. De atunci, consumatorii achita 18,06 lei (inclusiv TVA) pentru un metru cub de gaz. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.