Procurorii au aplicat sechestre de aproximativ 7 milioane de lei pe bunurile ex-deputatilor comunisti, printre care Violeta Ivanov si Artur Resetnicov, retinuti acum o luna pentru imbogatire ilicita. Mai multe locuinte, dar si bani in numerar au fost puse sub sechestru. Procurorii spun ca pana acum au fost efectuate 40 de perchezitii in acest dosar.

Ultimul update: 30.03.2022, 18:39 Publicat:30.03.2022, 18:24

Potrivit Procuraturii Anticoruptie, in lunile februarie si martie, au fost sechestrate 5 bunuri imobile, in valoare totala de peste 6 milioane de lei, care au fost in posesia a 3 deputati. De la alti 4 deputati au fost ridicati peste 358 de mii de lei, dupa ce au fost efectuate perchezitii la domiciliile acestora. 

Potrivit procurorilor, pana acum 27 de persoane au fost audiate in calitate de martori si au fost efectuate 40 de perchezitii. 

PROCURATURA ANTICORUPTIE:

- Au fost audiate in calitate de martori, 27 de persoane.

- Au fost autorizate si efectuate pana in acest moment, in total 40 de perchezitii.

- Au fost recunoscuti si audiati in calitate de invinuiti, 13 ex-deputati.

- Au fost efectuate 16 cercetari de obiecte si documente.

- Au fost realizate 10 ridicari de obiecte si documente.”

La inceputul lunii februarie, Violeta Ivanov, Artur Resetnicov, Sergiu Sirbu, Vladimir Vitiuc si Antolie Zagorodnii au fost retinuti si plasati in arest, fiind banuiti de imbogatire ilicita si de faptul ca ar fi negociat tranzitia colegilor lor in anul 2015 de la PCRM la PD. 

Procuratura Anticoruptie a anuntat anterior ca oamenii legii au gasit in timpul perchezitiilor, la unul dintre suspecti mijloace banesti in suma de 65 000 euro si 30 000 dolari, pastrate intr-un safeu metalic dintr-o institutie bancara, iar intr-un alt depozit bancar al aceluias deputat, au fost depistate 20 000 dolari si 85 000 euro. Oamenii legii spun ca au gasit sume de bani impunatoare la fiecare banuit. 4 dintre acestia se afla in penitenciarul 13, iar un deputat este in arest la domiciliu.